Tenis Wimbledon'da şampiyon Carlos Alcaraz! Novak Djokovic'i finalde devirdi

Wimbledon'da şampiyon Carlos Alcaraz! Novak Djokovic'i finalde devirdi

16.07.2023 - 20:56 | Son Güncellenme:

Carlos Alcaraz, tek erkekler finalinde Novak Djokovic'i 3-2 mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu kazandı.

Wimbledonda şampiyon Carlos Alcaraz Novak Djokovici finalde devirdi

Carlos Alcaraz, Wimbledon'da final maçında Novak Djokovic ile karşı karşıya geldi. Carlos Alcaraz dev maçta rakibi karşısında 3-2'lik üstünlük kurdu ve kariyerindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

Heyecan dolu maça hızlı başlayan isim Novak Djokovic oldu. Novak Djokovic ilk sette rakibi karşısında 6-1'lik üstünlük kurdu.

Oldukça çekişmeli geçen ve büyük bir heyecana sahne olan ikinci sette Carlos Alcaraz, Novak Djokovic'î 7-6'lık skorla geçmeyi başardı. Üçüncü sette Novak Djokovic'i 6-1'lik sonuçla geçen Carlos Alcaraz maçta durumu 2-1 yaptı. Novak Djokovic, dördüncü sette durumu rakibi karşısında 6-3'lük galibiyet elde etti. Bu sonuçla birlikte maçta sonuç eşitlendi. Son sette rakibi karşısında 6-4'lük üstünlük bulan Carlos Alcaraz, Wimbledon'da şampiyonluğa ulaştı.

İspanyol raket, Wimbledon'da ilk kez şampiyon oldu. Carlos Alcaraz ayrıca, Wimbledon tarihinin en genç üçüncü şampiyonu unvanını elde etti. 20 yaşındaki raket, ABD Açık'tan sonra ikinci grand slam zaferini kazandı.

Haberin Devamı

NOVAK DJOKOVIC: SADECE SERT ZEMİN TOPRAKTA PROBLEMEMİM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORDUM

Sırp raket Novak Djokovic maçtan sonra şu açıklamaları yaptı: "Carlos, takımını da seni de tebrik ediyorum. Seninle sadece sert zemin toprakta problemim olacağını düşünüyordum ama çimde de galiba birbirimizle uğraşacağız."

Wimbledonda şampiyon Carlos Alcaraz Novak Djokovici finalde devirdi

Nvak Djokovic açıklamalarına, "Açıkçası bunu hazmetmek zor. Çok yakındım. Kariyerim boyunca harika maçlar oynadım. Bugün daha iyi bir oyuncuya yenildim. Onu tebrik edip yoluma devam edeceğim" şeklinde devam etti. Novak Djokovic röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Sırp raket ailesine dönerek, "Sizi seviyorum ailem" diye konuştu.

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz ise şampiyonluğun ardından, "1. setten sonra seviyeyi yükseltmem gerektiğini düşündüm. Buraya gelen insanları hayal kırıklığına uğratmak istemedim. Novak'a çok teşekkür ediyorum. Onu izleyerek büyüdüm ve ben doğduğumdan bu yana şampiyon oluyor. O çok büyük bir sporcu" dedi.

Wimbledonda şampiyon Carlos Alcaraz Novak Djokovici finalde devirdi

İspanya Kralı 6. Felipe'ye dönen Carlos Alcaraz, "Senin önünde iki kez maça çıktım, ikisini de kazandım. Umarım daha fazla maçıma gelirsin" açıklamasını yaptı.

Yazarlar