Skorer ‘Yağmur yağdı, böyle oldu!’

‘Yağmur yağdı, böyle oldu!’

09.09.2008 - 00:51 | Son Güncellenme:

IAAF Golden League’de 1 milyon dolarlık jackpot ödülünün iki adayından biri olan, ancak önceki akşam bu şansını kılpayı kaçıran bayanlar yüksek atlamanın ünlü ismi Hırvat Blanka Vlasic, başarısızlığını yağmura bağladı

‘Yağmur yağdı, böyle oldu’

Çıtayla birlikte, 500 bin dolarlık “teselli ikramiyesi” hayalini de yıkan Hırvat atlet Blanka Vlasic, Brüksel’deki Grand Prix sonrası Milliyet’e verdiği demeçte “Yağmur yağınca tekniğimi yansıtamadım” dedi.
Vlasic, yarışma günü Brüksel’de sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden yağmurun performansını olumsuz etkilediğini belirterek, “Islak zeminde istediğim sıçrayışları gerçekleştiremedim. Zaten üzerimde Pekin’in yorgunluğu vardı. Ancak yine de eğer kazanabilseydim, altın madalya ve 500 bin dolar, benim için Pekin’de kaçırdığım altın madalyanın bir tesellisi olacaktı, ama olmadı” şeklinde konuştu.
Kendisini 500 bin dolardan eden, 1 milyon dolarlık ödülün tamamının, Kenyalı bayan atlet Pamelo Jelimo’nun olmasını sağlayan Alman Friedrich Ariane ile Belçikalı Olimpiyat Şampiyonu Tia Hellebaut’u da centilmence tebrik eden 1.95 boyundaki Vlasic, “Ariane’a altın madalyayı kılpayı verdim. Ancak o benden daha iyiydi. Tia da Pekin’de bileğinin hakkıyla şampiyon olmuştu. İkisini de tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Yağmur yağdı, böyle oldu’

Brüksel’deki Grand Prix’de,Hırvat Vlasic’in Pekin yorgunluğunu henüz üstünden atamadığı gözlendi. /REUTERS