Futbol Yanal: Herkesin saygı duyduğu bir futbol oynuyoruz

Yanal: Herkesin saygı duyduğu bir futbol oynuyoruz

13.11.2012 - 12:20 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bugün, Eskişehirspor olarak Türkiye’nin en çok gol atan takımlarından biriyiz ve taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir futbol oynuyoruz." dedi.

Yanal: Herkesin saygı duyduğu bir futbol oynuyoruz

Yanal, Türk A Milli Futbol Takımı’nın bir milli gurur vesilesi olduğunu kaydetti.

Milli takımın başarısının herkesi mutlu ettiği anlatan Yanal, şöyle konuştu: ”Milli Takım’ın başarısızlığı da toplumun bütün kesimlerinde hayal kırıklığına yol açıyor. Dolayısıyla serinkanlı değerlendirmeler yapmak pek kolay olmuyor. Kimse serinkanlı değerlendirmeler dinlemek istemiyor. Bence A Milli Takımı’n ilk turnuvaya katılması ve başarılı olması elbette önemli. Ama daha önemli olanı, ülkenin futbol potansiyelinin verimlilikle değerlendirilmesi. Kalıcı ve uzun vadeli başarılar, sağlıklı bir sektör ancak böyle inşa edilir diye düşünüyorum. A Milli Takım’da görevliyken de böyle düşünüyor, ona göre çalışıyordum. Ama dediğim gibi, bu tür serinkanlı ve uzun vadeli çalışmalar ve değerlendirmeler, ne yazık ki karşılık bulmuyor.”

Yanal, Normandiya çıkarmasından sonra gazetecinin, çıkarmanın komutanı Eisenhower’a ”Zafer kimin?” diye sorduğuna işaret ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”O da ’çıkarma başarısız olsaydı kimi asacaktınız?’ diye cevaplamış. Eğer başarı halinde teknik direktörler omuzlara alınacaksa, başarısızlığın faturasının teknik direktörlere çıkarılması tabiidir. Aslında sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada başarısızlığın faturasını teknik direktörler öder. Futbolcuların hepsini değiştiremezsiniz. Zaten dünyanın her yerinde transfer için bir takvim var. Sezonun ortasında istediğiniz futbolcuları alıp, elinizdekileri gönderemezsiniz. Başkanlar da ’başarısız olduk, kendimi görevden alayım’ demeyeceğine göre, bir kurban gerekir. Dediğim gibi, başarı halinde teknik direktörlerin eli sıkılıyorsa, ben kendi hesabıma başarısızlığın faturasını ödemeye razıyım. Ama başarı ve başarısızlık kriterleri hakkında bir anlaşalım.” -”Futbolda başarı çok boyutlu bir şey”

Eskişehirspor’un ilk iki hafta yaptığı maçlarda yenildiğini hatırlatan Yanal, ”Eskişehirspor, başarısız mıydı? Başarısızdı. Bugün, Eskişehirspor olarak Türkiye’nin en çok gol atan takımlarından biriyiz ve taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir futbol oynuyoruz. Başarılı mıyız? Başarılıyız. Futbolda başarı çok boyutlu bir şey. Çok düşük bütçeyle bir takım kurar, futbol dünyasına bir çok futbolcu hediye edersiniz. Klasmanda iyi bir yer alamasanız bile başarılı kabul edilmeniz gerekir mesela. Eskişehirspor gibi bir camiada ise klasmandaki yeri ihmal edemezsiniz. Ligi iyi bir yerde bitirmek zorundasınız. O da yetmez. İyi futbol oynamak zorundasınız” diye konuştu.

Yanal, Eskişehirspor’un zevk veren bir futbol oynadığını ve takımının futbolu seven herkese, futbol zevkini sunmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

(AA)