Tenis Yaşayan efsane Rafael Nadal

Yaşayan efsane Rafael Nadal

01.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık’ta unutulmaz bir geri dönüşle şampiyonluğa uzanan Rafael Nadal, tüm zamanların en iyisi olmayı başardı. 4 ay önce koltuk değnekleriyle yürüyebilen ünlü raket tarihe geçen bir zaferle ayakta alkışlandı.

Yaşayan efsane Rafael Nadal

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı ismi Rafael Nadal bir kez daha tarih yazdı. Avustralya Açık’ta tek erkekler finalinde 2-0 geriden gelip Daniel Medvedev’i 3-2 deviren Rafael Nadal, kariyerinin en unutulmaz şampiyonluğunu kazandı. İspanyol raket, 21. Grand Slam zaferiyle tarihi bir rekor kırdı ve adeta yaşayan bir efsane olarak tüm dünyada ayakta alkışlandı. 36 yaşındaki Nadal, zorluklarla geçirdiği 2021 yılından sonra 2022’ye muhteşem bir giriş yaptı.

Fox Sports’ta derlenen haberde, 2021’in özellikle son bölümünde eylül ayında önce sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirerek ameliyat olan ve bir süre koltuk değnekleriyle yürüyebilen Nadal, aralık ayında da koronavirüs geçirerek yeni bir şanssızlık daha yaşadı. Nadal, 36 yaşında olmasına ve daha sadece 4 ay önce koltuk değnekleriyle yürümesine rağmen Medvedev’le oynadığı finalde tam 5 saat 24 dakika boyunca müthiş bir efor sarf etti, 2-0’dan geri gelerek galip geldi.

Haberin Devamı

Ülkesi İspanya başta olmak üzere tüm dünyada manşetlere adını yazdıran ünlü raket, 21. Grand Slam zaferiyle anıldı. Novak Djokovic’in aşı kriziyle başlayan ve uzun süre sadece bu konuyla gündeme gelen Avustralya Açık’ta 2. kez şampiyon olan Rafael Nadal, unutulmaz final mücadelesiyle adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Ezeli rakipleri Djokovic ve Federer de sosyal medya mesajlarıyla Rafael Nadal’ı kutladı.

‘En iyi Rafa’
Finalde 2-0 öne geçmesine rağmen kaybeden Daniil Medvedev, Rafael Nadal’ı kutladı. Medvedev, “Büyük bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Sonuçta bu bir oyun ve tenis böyle sonuçlara açık bir spor. Rafa kendi seviyesine yani en iyi seviyesine çıktı. En iyi Rafa vardı oyunda. Aslında gerçek dışı bir performans gösterdi ama bu işte Rafa” dedi.

Tribünlerden gelen tepkilere sinirlendiğini söyleyen Rus raket, “Saygısızlık ve hayal kırıklığıydı. Biz genç nesil tenisçiler gelişmeye çalışıyoruz. Ama böyle tepkiler hoş olmuyor. Böyle bir ortamda olacağıma, Moskova’da kortlara çıkarım daha iyi” diye ekledi. 

‘Gurur duyuyorum’

Rafael Nadal, tarihi şampiyonluğu sonrası açıklamalar yaptı. Nadal, “Gurur duyuyorum, kendimi şanslı hissediyorum. Tenis kariyerimin en özel şampiyonluğu” dedi. 21. Grand Slam zaferinin hatırlatıldığı ünlü raket, “Açıkçası bu konunun üzerinde çok durmuyorum. Ben daha çok bu tip maçların keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Benim için esas anlamı o” yorumunu yaptı. Nadal, “Son 6 ayda çok zorlandığım zamanlar oldu, kortlara dönmek için çok uğraştım. Gerçekten zordu. Çok mücadele verdim. Şu an maçtan sonra bile ciddi yorgunluk hissediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar