Skorer Yaşlılara yer yok

Yaşlılara yer yok

13.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Attila Gökçe

Yaşlılara yer yok



Ayaklarına sağlık... Matthaeus'ta, Gheorghe Hagi de hem ülkelerinin futboluna hizmet ettiler, hem de dünya futboluna... Onlar gerçekten profesyonelliğin, dürüst sporculuğun, fundamental denen temel tekniğin en iyi örneklerini sundular.
Ama her fani gibi yoruldular, yaşlandılar.
Artık enternasyonel futbol yaşlı ustaları taşıyamıyor. Oyunu çabuk oynayacaksınız... Kafanız da adaleleriniz de eskimeyecek. Şöhretiniz ya da beceriniz ne kadar büyük olursa olsun yorgun adalelerin futbolda yeri yok. O nedenle dün Alman savunması Matthaeus'la ağır bir sıkıntıya düştü. Fenerbahçe'nin bir türlü doğru dürüst oynatamadığı, verim alamadığı Moldovan'ın tavana çakılan golüne karşı aciz kaldı.
Çabuk oyuna Hagi de ayak uyduramadı. Topla buluştuğunda üç beş iyi pas attı ama ötesinde genç rakipleri ayağındaki topu kaptı. Romanya'da, Popescu savunmasını başarı ile yönetirken Galca ve Munteanu çelik ciğerleri, top teknikleri ve sonsuz enerjileriyle Alman orta alanını dağıttılar. Alman Milli Takımı sadece Matthaeus'la değil kafa olarak tümüyle eskimişti. Mehmet Scholl'un beraberlik golünden sonra çok bastırdılar ama ne Bierhoff, ne Rink, ne de Ziege isabetli bir şut ve golün sahibi olabildi. Romanya'da Adrian İlie maçın bir çok pozisyonunda ofsayta düştü ama Moldovan'ın üst üste şutlayarak dışarı attığı bir pozisyon varki Fenerbahçe'nin onu gönderme kararına artık kimse itiraz edemez.
Almanya bu gruptan nasıl çıkacak ? Sorunun yanıtı gerçekten zor. Çünkü Avrupa Şampiyonası'nda artık eski Almanya yok. Romanya bir sürpriz yaparsa şaşmayın.

Yazarlar