Trabzonspor ‘Yemekte olsam ne fark eder?’

‘Yemekte olsam ne fark eder?’

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şota Arveladze, kardeşinin muhalefetle yediği yemek yüzünden takımdan gönderildiği iddialarına tepki verdi, “Yemekte yoktum ama olsam ne fark eder ki? Yıllardır tanıştığım dostluğum olan insanlarla yemek yiyemeyecek miyim? Ben mutsuz olduğum için gittim” dedi

‘Yemekte olsam ne  fark eder’

Trabzonspor teknik direktörlüğünden istifa eden Şota Arveladze, ayrılış gerekçesinin kardeşi Arçil’in eski yöneticilerle yediği yemek olduğu şeklindeki iddialara, “Çok garibime gitti. Gerçi ben yemekte yoktum ama olsam ne fark eder ki? Yıllardır tanıştığım dostluğum olan insanlarla yemek yiyemeyecek miyim? Aile dostum onlar. Ya da kardeşim yedi de ne oldu? Benim gidişimin bu olayla ilgisi yok. Gidişimin nedeni istediklerimi yapamamak” dedi.

Haberin Devamı

Sporyorum internet sitesine konuşan Şota şöyle devam etti:

‘Küskün değilim’

“Şehir bugün çok mutsuz. Beşiktaş’ı yenip ilk iki haftada 6 puan aldığımızda da mutsuzdu. Hiçbir şey değişmedi. Ben nasıl burada mutlu olabilirdim. Burada takımın aldığı sonuçların önemi yok. Nereden kaynaklanıyor bilemem ama şehir mutsuz, insanlar birbirlerine güvenmiyor, sevmiyor. Herkes birbirinden hesap soruyor. Ortada bir gerçek var. Ben istediklerimi yapamadım. Şehir beni de mutsuz etti. Daha fazla kalmamın bir anlamı yoktu. Bir şeyleri değiştirmek istiyordum ama başaramadım. Direkt benim suçum da değil bu.”

Futbolcularla hiçbir sorunu olmadığını ve hepsini çok sevdiğini belirten Şota Arveladze, “Ben teknik direktörüm, onlar futbolcu. Zaman zaman istediğimi yapmadıkları için kızabilirim. Bunlar anlık şeyler. O gün olur, orada biter. Hiçbirine küskün değilim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hesabı ben ödedim’
Sözleşmesinin feshedilmesinin ardından dün akşam saatlerinde Trabzon’dan ayrılan Şota Arveladze, kimseye kırgın olmadığını ve pişmanlık duymadığını söyledi. Şota Arveladze, ’Yemekteki kardeşiniz Arçil miydi?’ sorusunu ise gülerek, “Ne yapalım simdi birisiyle Arçil yemek yiyorsa. Hesabını ben ödeyeceğim o zaman” diye yanıtladı.

Şikayet etmişler!

Teknik Direktör Şota Arveladze’nin gönderilmesiyle ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Medipol Başakşehir maçının ardından bazı futbolcuların İstanbul’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldiği, Şota’dan kaynaklanan bazı rahatsızlıklarını dile getirdiği belirtildi. Hem alınan sonuçlar, hem de Şota’nın muhalif kanada yakınlığı nedeniyle kafasında soru işaretleri bulunan Başkan Hacıosmanoğlu’nun, takımdaki rahatsızlığı da öğrenince Gürcü çalıştırıcıyı göndermeye karar verdiği belirtildi.
Medipol Başakşehir maçından sonra Londra’ya giden Şota Arveladze’nin Türkiye’ye dönmesini bekleyen Hacıosmanoğlu’nun, Sportif Direktör Süleyman Hurma’dan yüz yüze yapılacak görüşmede Şota’ya kararın bildirilmesini istediği de vurgulandı.
Tazminat verilmeyecek
Bordo-mavili kulüple yıllık 1 milyon 200 bin eurodan 2 yıllık sözleşme imzalayan Şota Arveladze’nin, sadece çalıştığı süredeki maaşlarını tahsil ettiği, yaklaşık 2 milyon euroluk alacağından ise vazgeçtiği belirtildi. Şota’nın sözleşmesinde tazminat maddesinin de bulunmadığı vurgulandı.