Trabzonspor Yeni bir macera!

Yeni bir macera!

18.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un Florent Malouda’yı tranfer etmesi yabancı basında yankı uyandırdı. Daily Mail gazetesi Fransız oyuncunun yeni bir maceraya çıktığını ifade ederken, Chelsealiler ise ani kararı şaşkınlıkla karşıladı

Yeni bir macera

Trabzonspor’un yeni transferi Fransız Florent Malouda’yı dün sağlık kontrolünden geçirdi. Özel Yıldızlı Güven Hastanesi’nde testler yapılan yıldız oyuncuda herhangi bir soruna rastlanmadı.
Bordo-mavili takımın büyük transferi İngiltere, İtalya ve Fransa basınında da geniş yer buldu. Daily Mail’in haberinde, 33 yaşındaki oyuncunun yeni bir maceraya çıktığı ifade edildi. Fransız L’equipe ise Malouda’nın anlaşma haberini son dakika olarak yansıttı. İtalya’dan Calciomercato’nun koyduğu haberde de yıldız oyuncunun Chelsea’den Trabzonspor’a transfer olacağı ifade edildi. Bunun yanında, Twitter’daki Chelsea’li taraftarlar da imzaya şaşırdılar. Fransız oyuncunun West Bromwich’e gitmesini bekleyen taraftarlar, Malouda’nın fotoğraflarını paylaştılar.
İlginç tesadüf
Öte yandan Florent Malouda’nın Trabzonspor’a gelmesiyle Galatasaray’ın yıldızı Didier Drogba ile yolları bir kez daha kesişti. 2002-03 sezonunda Fransa’da Guingamp’da aynı takım formasını giyen yıldız ikili, transferde ayrılmışlardı. Malouda, Lyon’un yolunu tutarken, Drogba Marsilya’ya gitmişti. Fransız oyuncu Lyon’da uçarken, Fildişili golcü UEFA Kupası’nda final oynayarak, Mourinho’nun dikkatini çekmişti. Chelsea’ye giden Drogba, takım arkadaşı Malouda’yı 2007’de yanına çağırdı. İkili Londra’da bir kez daha buluştu. 2012’ye kadar yan yana oynayan yıldızlar, Drogba’nın Çin macerasına atılmasıyla yeniden uzaklaştılar. Ancak yolları bu kez de Türkiye’de kesişti.

Haberin Devamı

En kariyerli Malouda
33 yaşındaki Fransız futbolcu, orta sahanın solunda görev yapıyor. Sokak futboluna ilgisi fazla olan Malouda, Châteauroux gözlemcileri tarafından keşfedildi ve burada profesyonel oldu. 2000 yılına kadar bu kulüpte kalan Fransız, daha sonra Guingamp‘a transfer oldu. Guingamp’ta Drogba ile birlikte forma giyen tecrübeli futbolcu, 92 maçta 15 gol attı. Guingamp’taki performansı, 2003 yılında onu Lyon’a taşıdı. Tüm dünyaya kendini Lyon’da gösteren Malouda, 4 yıl kaldığı kulüpte 138 maçta forma giydi ve 25 gol kaydetti. Ardından Chelsea’ye transfer olan Fransız sol kanat, 6 yıl top koşturduğu Mavilerde 149 maçta 35 gol kaydetti. Deneyimli futbolcu, bu sezon Londra ekibinde fazla forma şansı bulamadı ve sezon sonu boşa çıktı.