İngiltere Premier Lig Yeni moda Salah

Yeni moda Salah

26.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski takım Roma'yı adeta tek başına yıkan yıldız futbolcu birçok rekoru da kırmayı başardı.

Yeni moda Salah

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 2 gol, 2 asistle gecenin yıldızı olan 25 yaşındaki Mohammed Salah, Ronaldo ve Lionel Messi’yi gölgede bıraktı. Devler arenasında 10. kez ağları havalandıran Mısırlı, bir sezonda 10 gol barajını geçip efsaneler arasına girdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool’un Roma’yı 5-2 yendiği mücadelede Mohammed Salah fırtınası esti. Mısırlı futbolcu eski takımını 2 gol, 2 asistle yıkarken adeta bir resital sundu. Yıldız futbolcunun gösterdiği performans rekorları da beraberinde getirdi. Bu sezon başında 34 milyon sterline Roma’dan gelen Salah, tarih yazdı.

25 yaşındaki oyuncu hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde birbiri ardına başarılar elde ederek bu sezon Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’yi gölgede bıraktı. 2017-18 sezonunda Premier Lig’de yılın futbolcusu seçilerek büyük bir başarı elde eden Salah, 33 lig maçında 31 golle de önemli bir rekora ortak konumda.

Haberin Devamı

Tecrübeli yıldız, daha önce 38 haftalı Premier Lig’de en yüksek gol sayısı olan 31 golde olan Alan Shearer, Cristiano Ronaldo ve Luis Suarez’i yakaladı. Rekoru elde etmek için 4 maçı daha olan Salah, büyük bir şansa sahip. Şampiyonlar Ligi’nde de 11. maçında 10. golünü kaydeden Mısırlı, bir sezonda 10 gol barajını geçip, tarihte 14. isim olarak, efsaneler arasına girdi. Liverpool tarihinde de bu başarıyı elde eden ilk isim unvanını aldı.

Salah ayrıca tüm resmi maçlar göze alındığında Ronaldo ve Messi’yi geçti. Salah, 43 gole ulaşırken, Ronaldo 42 ve Messi 40 golde kaldı.

Mısır’da idol
Mohammed Salah ülkesi Mısır’da da bir idol olarak görülüyor. Uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde destek vererek, ülke gençlerine ciddi bir katkı veren Salah, üniversiteler ve diğer okullarda da yakından izleniyor. Mısır’da üniversitelerde gençler arasında Salah saçı kavramı başladı. Ayrıca yaklaşan Ramazan ayı öncesi sokaklarda özel Salah fenerleri satılmaya başlandı.

Ayrıca ibadet ayında kullanılacak birçok ürünün üzerine tecrübeli futbolcunun fotoğrafları yerleştirildi. Mısır’daki sokaklara da belediyelerin izinleriyle dev Salah figürleri çizilmeye başlandı.

Haberin Devamı

‘Mohamed Salah İsrail ordusuna’

Liverpoollu Mohammed Salah’ın Roma karşısındaki performansı İsrail’de de yankı uyandırdı. Mısırlı futbolcu için esprili bir tweet atan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, “Mohamed Salah’ı İsrail ordusuna alması için gerekli talimatı ilgili müdürümüze verdim” diye yazdı.

Liverpool’un müthiş üçlüsü
Liverpool’un Roma’ya 5 gol attığı maç 3 yıldız ismi öne çıkardı. 2 gol, 2 asistle oynayan Salah ve Firmino ile Mane geceye damga vurdu. Bu sezon 11 Şampiyonlar Ligi maçında 38 gol atan Roma’da Firmino, Salah ve Mane üçlüsü coştu. Üç yıldız 11 maçta 27 gole imza koydu. Ayrıca ilk kez aynı takımdan 3 farklı isim Şampiyonlar Ligi tarihinde 8 gol barajını geçmeyi başardı.
Liverpool, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 11 maçta 38 gol attı. Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 5 takım 30 maçta 38 gole ulaşamadı.
Maç öncesi olaylar çıktı
Liverpool ile Roma arasında oynanan karşılaşma olaylara da sahne oldu. Özellikle maç öncesinde yaşanan olaylarda birçok futbolsever yaralandı. Roma taraftarlarının, bir Liverpool taraftarını kemerle döverek yaraladığı belirtildi.
Anfield Road’un hemen dışındaki olaylarda 53 yaşındaki bir taraftarın da kafasından yaralandığı ve durumunun ciddi olduğu ifade edildi. Olayla ilgili Merseyside Polisi soruşturma başlattı. 25 ve 26 yaşlarında iki Roma taraftarının cinayete teşebbüsten gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı