Euro2016 "Yenilgiye kızdım"

"Yenilgiye kızdım"

23.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ay-yıldızlı ekibin teknik patronu Fatih Terim takımının İngiltere karşısında ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu söyledi, “Çocukları tebrik etmek lazım. İyi oynadık. Sadece mağlubiyete biraz kızdım. Umarım bu yenilgi burada kalır” dedi.

Yenilgiye kızdım

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İngiltere karşısında ortaya koydukları oyundan memnun olduğunu söyledi, “Çocukları tebrik etmek lazım. İngiltere’yle her yerde maç zordur. Burada daha da zor. Umarım bu mağlubiyet burada kalır. Diğer taraflara sıçramaz” dedi.

Haberin Devamı

Ellerine gelen fırsatları değerlendirip kötü goller yememeleri gerektiğini belirten Terim, “Takımdan memnunum. Çünkü ligin yorgunluğuna, sakatlıktan çıkan futbolculara rağmen oyunu yüzde 50-50’ye getiren bir direnç gösterdiler.. Dünyanın en pahalı liglerinden gelen oyunculara karşı başa baş oynadık. İngiltere grupta 10 maçta 3 gol yedi. Bu kadar pozisyona girmemizin anlamı var” diye konuştu.

Kazanmayı çok istediğini vurgulayan Fatih Terim, “58’den 13’e gelen milli takımı ilk 10’a sokabilirdik ama alacağımız galibiyetlerle bunu başarabilirdik. Yine de mutluyum” ifadelerini kullandı.

Hakeme eleştiri

13 maç üst üste yenilmeyen bir takım olarak İngiltere’yle EURO 2016’daki grubu düşünerek maç yapmak istediklerini dile getiren Terim, “Grubumuzdaki takımlar aşağı, yukarı böyle. Onun için ciddi bir hazırlık karşılaşması yaptık. Ama bugün burada kazanamadığımız için özür diliyorum. Takımımın oyunu bize kenardan hoş geldi. Mağlubiyete biraz kızdım soyunma odasında ancak oyundan memnun olduğumu söyledim” dedi.

Haberin Devamı

Terim maçın hakemi ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “UEFA’nın hiç yapmadığı bir uygulama ama ben Deniz hocayı beğeniyorum. Herhalde yan hakemler onu yanlış karara sürükledi. De mek ki, dünyanın her tarafında hakemler bu hataları ya pıyorlar. Oyuna tesir edecek birçok hata olmasına rağmen kendisini tebrik ettik.”

Fatih Terim ve İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson maç öncesinde sohbet etti.

Yazarlar