Basketbol Yetmez devam

Yetmez devam

14.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tanjevic, Milli Takım’daki görevine devam etmek istediğini söyledi, “Artık yeter demiyorum. Bu konudaki karar yeri belli. Eleştirilere her zaman açığım. Tek isteğim kendimi daha iyi ifade etmek” dedi

Yetmez devam

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde (A) Milli Takım’ı grup ikinciliğine taşıyarak finallere gitmesini sağlayan başantrenör Bogdan Tanjevic, milli takımdaki görevine devam etmek istediğini açıkladı.
Tanjevic, sağlık durumunun el vermesi ve enerjisinin yerinde olması halinde başantrenör olarak görevini sürdürmeyi amaçladığını söyledi. Geleceğiyle ilgili sorunun yanıtının Türkiye Basketbol Federasyonu’nda (TBF) olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, ”Bu benim elimde olan karar değil. Benim kararımdan önce federasyonun nasıl bir plan izleyeceği önemli. Bu konuda karar yeri belli. Onların politikalarını izlemek zorundayım. Sağlık durumum ve enerjim izin verirse başantrenör olarak devam etmek isterim” diye konuştu.
Bogdan Tanjevic, eleme maçları öncesi TBF Başkanı Turgay Demirel ve menajer Harun Erdenay’ın kendisinin geçici bir süre için takımın başında olacağı yönündeki sözleri ve konuyla ilgili bu isimlerle bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna ise ”Böyle bir şey konuşulmadı. Daha çok zamanımız olduğunu düşünüyorum. Burada aile gibiyiz. Arkadaşlık çerçevesinde konuşuyoruz. Birbirimizi çok iyi anlayan insanlarız ve bunu konuşmak için zamanımız var. Bundan önce belki de yapmamız gereken önemli işler var. Şu an için aramızda böyle bir konuşma geçmedi” şeklinde yanıt verdi.

Herkese saygı duyuyorum
Kendisinin fazla eleştirilmesi ve bu eleştirilere ”Artık yeter” deyip demediği sorusunu ise (A) Milli Takım Başantrenörü Tanjevic, ”(Artık yeter) demiyorum. Çünkü bizim yaptığımız iş insanların gözü önünde. Bu oyuncularım için de geçerli. Özellikle gazeteciler ve diğer insanlar bizi bir anlamda kontrol ediyorlar. Hepsine saygı duyuyorum. Eleştirilere her zaman açığım. Tek isteğim kendimi daha iyi ifade etmek. Bu şekilde daha sağlıklı eleştiri fırsatı bulurlar” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Kombine bir takım olduk

2013 Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi hak ederek ilk hedeflerine ulaştıklarını kaydeden tecrübeli coach, genç oyunculardan da verim alarak ikinci hedeflerini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Genç oyuncuların limitlerini ve kapasitelerini gördüklerini vurgulayan Tanjevic, ”Bu sayede 2013, 2014, 2015 ve hatta 2016 yılındaki potansiyel oyuncuları görme fırsatı yakaladık. Böylece genç oyuncular ve bazı tecrübeli oyunculardan kurulu kombine takım oluşturmayı başardık. Bu stratejiyi uygulayan tek ülkeyiz. Sadece 2013 elemelerindeki takımımız için değil aynı zamanda 2014 ve 2015’teki organizasyonlar için oyuncuları görme şansımız oldu” dedi.

ENES?AF?DİLEMELİ

Tanjevic, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için aday kadroya davet edilmesine rağmen gelmeyen Enes Kanter’in öncelikle Türk milletinden af dilemesi gerektiğini dile getirdi. Başantrenör Tanjevic, ”Enes ile ilgili nasıl bir yol izleneceği konusunda benim kişisel düşüncelerim önemli değil. Ona nasıl bir yaklaşım gösterileceği veya onun ne yapacağı konusu, kişisel hedeflerden çok kurumsal ve Türkiye basketbolu için alınacak kararlar yönünde olmalı. Umarım ilerde Türk basketboluna yararlı olmayı seçer” ifadelerini
kullandı.

Yazarlar