Futbol Yıldırım Demirören: "Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar"

Yıldırım Demirören: "Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar"

10.08.2017 - 21:43 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yeni sezon öncesi A Haber ve A Spor canlı yayınında konuştu.

Yıldırım Demirören: Eski Türkiyeyi, yeni Türkiyede uygulamaya kalkmasınlar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yeni sezon öncesi A Haber ve A Spor canlı yayınında konuştu.

Haberin Devamı

"3 Bakanımıza teşekkür ediyorum"

Ben öncelikle 3 bakanımzıa teşekkür ediyorum. Yeni sezonun tedbirlerini hep beraber tartıştık. Doğru kararlar çıktığını düşünüyorum. Aslında yasamız yeterli. Bu yasa sadece taraftarlara uygulanırsa masanın bir ayağı eksik kalıyor. Yoksa bu olayları her zaman konuşuruz.

"Bizim güvenlikle işimiz yok"

Belediye başkanlarımız özellikle takım başkanı gibi harelet ediyor. İçişleri Bakanımız bu konuda en yetkili şekilde uygulayacak. Güvenlik emniyet kolluk güçlerinin işi. Bizim güvenlikle işimiz yok. Burada hata aramamlıyız. Bunu nasıl düzeltebilir diye uğraşmalıyız. Bundan sonraki kupa finallerinde e-bilet uygulanacak. Bu son maçta taraftarlar TC numarasıyla girdi. Biz Federasyon olarak bütün görevlerimizi yerine getirdik.

Haberin Devamı

"TFF kurallarla yönetiliyor"
TFF kurallarla yönetiliyor. Hukuğun maddeleri belirli. Ortamı gerecek beyanatlar verirseniz ceza alırsınız. Bizim verdiğimiz verdiğimiz kararlar kurulların verdiği kararlardır. Hiçbir yöneticinin "Şu kulübe ceza verin" deme lüksü yok.

"Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar"
"Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar. Buranın içinde provakatörler var. Bizim masum, sade, futbolu seven taraftarlarımızın buna izin vermemesi lazım. Türkiye bir süreçten geçiyor, FETÖ ile kavga ediyoruz. Bu süreçte bu olaylarla huzuru bozmaya çalışıyorlar"

"2024'ün en güçlü adayıyız"

Orada 10 kişi kötü tezahürat yapıyorsa diğer 70 kişi onu sustursun. Biz 2024 adayız. En güçlü adayız. Bu olaylar her yerde kullanılıyor. Ülkemize zarar veriyor. UEFA'da temsilcilere 4 tane örnek gösterdiler. İkisi Türkiye'den olaydı. Yapmayın arkadaşlar. 3 Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Futbol ve spor adına çok önemli bir adım atıldı. Hüsnü Güreli, 6222 sayılı kanunudaki cezaların arttırılmasıyla ilgili bir teklifte bulundu.

"Baltayla geliyorlar"
Taraftarları gördük, baltayla geliyorlar. Ya nereye geliyorsunuz? Bundan sonra şehirden çıkarken aranacaklar.

Hocamız ile yollarımız ayrıldı. Ben kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle tekrar buluşup durumu değerlendireceğiz. Sonrasında yönetim kurulunda karar vereceğiz. Hocamızla konuşarak ayrıldık.Konuşarak anlaşarak ayrıldık. Ben şahsen gittim. Anlaşrak ayrıldık dediğimiz konuşarak ayrıldık.

Haberin Devamı

Lucescu'nun mukavelesinde tazminat maddesi yok

4 tane çok önemli maçımız var. 2-5 Eylül arası 2 maç diğer 2 tanesinde Ekim'de. Çok önemli maçlarımız ve şansımız var. Şenol hocamızla görüşme talaebinde bulunduk. İlk önce Fikret Orman'a ilettik. Görüşme yüz yüze gerçekleşti. Çalıştırdığı takıma zarar vermeyecekse bunu ilettik. Takıma zarar vereceğ düşünüldüğü için kabul edilmedi. Şenol hocadan sonra Lucescu ile konuştuk . Kendisi Galatasaray ile görüştüğünü ve kabul etmediğini dile getirdi. Lucescu saha dışında değil saha içinde olmak. Galatasarayla görüşme ihtimali varsa bizle görüşmezdi. Orada Galatasaray taraftarı bizi yanlış anlamasın. Lucescu teklifi kabul etmedi. Biz ondan sonra kendisiyle konuştuk. Lucescu ile yapılan mukavelede tazminat maddesi yok. Kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzaldık.

Haberin Devamı

Türkiye'de hoca sayarken 4 tane isim konuşluyor. 5. ismi sayamıyoruz. Gerçekleri konuşalım. 10-15 tane isim sayabilir misiniz?

"Bütün iş Arda kaptanımızda"
Arda kaptanımıza idari ceza vermiştik. Süresiz kadro dışı değildir. Arda kaptanımız milli takımı bıraktığına dair karar aldı.Sayın hocamızın söylediği gibi, Milli Takım'ın Arda'ya teknik olarak ihtiyacı var. Bütün iş Arda kaptanımızda. Bana göre doğru olmayan bir karardan vazgeçmesi lazım. Arda'ya kapı kapanmadı. Arda kendi karar aldı.

Göksel Gümüşdağ döneminde çok güzel fikir alışverişi vardı. Bu süreç kaldığı yerden devam edecektir. Dursun Özbek'i tebrik ediyorum yeni başkanlığı için.

"VAR ihtiyaç"
Ben futbolda teknolojiye karşıyım. Futbolun zevki, hata. Futbol hata oyunu olduğu için çok seviliyor. Futbolda Türk toplumunda VAR bu nasıl karşılanır çok iyi düşünmek lazım. Almanya'da, İngiltere, İtalya'da bu sene başlıyor. Başladığına göre bir ihtiyaç.

Başarılı herkes eleştirilir
Başarılı herkes eleştirilir. Bize başarısız diyorlar, Türk futbolu şike sürecinden kurtarıldığında beceriksiz miydik? Türk futbolu mali açısında 3 kat arttığında biz beceresiz miydik? Federasyonu biz yönetiriz. Federasyonu, hakemleri baskı altına almak ne demek? Bunlar eski Türkiye'de vardı. Hiçbir hakem şampiyonluğu etkiledi denemez. Hakemler gördüğünü çalıyor. İlk başta kötüydüler sonrasında süperdiler. Benim hakemim iyi niyetli.

Haberin Devamı

Katılıma prim vermeyen takımlar var, çünkü her sene katılıyorlar.

7-8 takımda problem gözüküyor
Kulüplerimizin mali durumalarına çok iyi bakmaları lazım. 20 Eylül'de son lisans kararaları verilecek. Edindiğimiz bilgilere göre bütçe anlamında Süper Lig takımlarında sıkıntı yok. TFF 1. Lig'de 7-8 takımda problem gözüküyor. Biz geçen sene denk bütçeye başladık. Kademe kademe geliyoruz.

Yabancı uygulaması bence doğru
14 yabancı bence doğru bir uygulama. O günden bu yanan oyuncularımız Avrupa'ya gitmye başladı.Tek eksiğimiz altaypı. Bunu düzeltemesek sistem her zaman tartışılır.

Dünyayı ayağa kaldırırız sözlerine cevap
"Muz kabuğu ifadesi bir tuzak. Futbolun içinde olanın her başkanın ayağında muz kabuğu vardır. Benim 15 senedir ayağımın altında muz kabuğu var. Ben o muz kabuklarını tek tek alıp çöpe attığım için bugüne geldim. Bu demeçler futbola zarar veriyor. "Dünyayı ayayağa kaldırırız " sözlerine ise TFF Başkanı; "Gerekli ceza verildi. Dediğim gibi TFF Kurallarla yönetiliyor"

Spor Toto ile 35 milyon liralık anlaşma yapıldı. Spor dostluk, barış, kardeşlik bekliyorum yenii sezonda. Başarılı olanları kutluyalım. Tribünlerde sayı muhakkak artacaktır.