Diğer Yıldız kayması

Yıldız kayması

25.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk tenisseverlerin heyecanla beklediği üç önemli isim İstanbul’daki turnuvadan çekildi.

Yıldız kayması

TEB İstanbul Cup’ın ana tablosunda bulunan Camila Giorgi, Lucie Hradecka ve Irina Falconi ‘can güvenliği riski’ni gerekçe gösterdi. Turnuvanın iki yıldızı Wozniacki ve Azarenka’nın da bu karardan etkilenerek benzer bir adım atmasından korkuluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin içinde bulunduğu terör ve şiddet ortamı, TEB İstanbul Cup’a büyük bir darbe indirdi. 18-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvada boy gösterecek üç önemli isim, organizasyona katılmaktan vazgeçti. Ana tabloda yer alan isimlerden turnuvanın beş numaralı seribaşı Camila Giorgi, Lucie Hradecka ve Irina Falconi, can güvenliği riskini öne sürerek turnuvadan çekildi.

WTA yönetiminin Türkiye’deki ortam hakkında katılımı öngörülen tüm sporcuları bilgilendirdiği öğrenildi. İtalyan Giorgi, Çek Hradecka ve ABD’li Falconi’ye, normalde uygulanan cezai prosedürün, özel durumdan dolayı uygulanmayacağı tespit edildi.

Bu gelişmenin çorap söküğü gibi diğer isimlere de yansıma ihtimali organizatörleri korkuttu. 1 ve 2 numaralı seribaşları Victoria Azarenka ve Caroline Wozniacki’nin de, üç yıldız ismin çekilmesinden etkilenebilecekleri belirtildi. WTA yönetiminin diğer tenisçilere de ceza verilmeyeceği konusunda bildirimde bulunduğu, bu durumun yıldız isimleri TEB İstanbul Cup’tan affını isteme konusunda cesaretlendirebileceğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

4: 24 yaşındaki İtalyan raket Grand Slamler’de en iyi derecesini 4. turla gördü. 2013 ABD Açık ve 2012 Wimbledon’a çeyrek finale bir adım kala veda etti.

Erkeklerde aynı gerekçe

ONUR DİNÇER - TEB İstanbul Cup’ın hemen ardından başlayacak olan İstanbul Open’ın da benzer bir tehdit ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl dünya yıldızı Federer’i tenisseverlerle buluşturan organizasyona, dünya yıldızlarının bu yıl güvenlik gerekçesiyle gelmek istemedikleri öğrenildi. Federer’in yanı sıra Murray ve Wawrinka gibi isimlerle de temasa geçildiği ancak olumsuz yanıt alındığı belirlendi.