Skorer YİNE SÜREN

YİNE SÜREN

26.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

YİNE SÜREN

YİNE SÜREN


Sarı - Kırmızılı kulübün dün yapılan olağan kongresi sonucu Faruk Süren, Yalman’a 328 oy fark atarak 30. başkan seçildi.


       Galatasaray istikrarı seçti ve dün yapılan kongrede Faruk Süren aldığı 1084 oyla üçüncü kez 30. başkanlık koltuğuna oturdu.
       Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'ndaki kongreye katılım son derece az oldu. 3120 üye, aidatını yatırmasına rağmen oy kullanmaya sadece 1898 kişi katıldı. Bu oyların 1840'ı geçerli sayılırken, sekiz saat süren kongre sonucunda Faruk Süren 1084, Alp Yalman 756 oy aldı.

Sert konuşmalar

       Kongre, Süren ve Yalman'ın yaptığı konuşmalarla başladı. Her iki aday da sert bir tavır takınırken, kürsüye önce çıkan Alp Yalman "Galatasaray'ın geleceği ipotek altına alınmış durumda. Buna dayanamıyorum. Bu yüzden aday oldum. Allahtan Galatasaray'da, Fatih Terim var da göğsümüzü gere gere dolaşıyoruz. Galatasaray bundan sonra hayallerinin faturasını ödeyemeyecek duruma gelecektir" dedi.
       Yalman'ın konuşmasından sonra söz alan Faruk Süren ise Yalman'ın şerefli bir başkanlık döneminden sonra şerefli konuma devam etmesi gerekirken, bunu yapmadığını belirtti. Süren "Hafızası sayın Yalman'ı yanıltıyor. Yönetimi borçsuz devrettik diyor ama, Mayıs 96'da denetçi raporlarında yönetimi 14 milyon dolarla devrettikleri ortada. Kendisinin bizi desteklemesi gerekirken, enkaz edebiyatı yapıyor" diye konuştu. Bu arada Süren görev almayan eski yöneticilerine teşekkür ederken, Ateş Ünal Erzen'den söz etmedi.

Dokuz sandığı da kazandı

       Bu konuşmaların ardından sıra oy kullanmaya geldi. Toplam altı sandıkta oy kullanıldı. Faruk Süren taraftarları başlangıçta tedirgindi. Yalmancılar ise kongreye katılacak olan üye sayısının az olması halinde seçimi kesinlikle kazanacaklarını iddia ettiler. Özhan Canaydın kongrede açıkça Süren'i desteklerken, Ergun Gürsoy ve Adnan Polat, Yalman'ın yanında yer aldılar. Saatler süren oylama sırasında ise heyecan doruğa çıktı. Ancak sandıklar açıldıkça Süren'in üstünlüğü ortaya çıkmaya başladı. Altı sandığın tümünden Faruk Süren lider çıktı. Başlangıçta az bir farkla giden seçim, son sandıklarda açıldı. Süren birinci sandığı 149 - 130, ikinci sandığı 191 - 149, üçüncü sandığı 186 - 143, dördüncü sandığı 174 - 148, beşinci sandığı 159 - 120, altıncı sandığı 245 - 94 önde tamamladı.
       Yönetimini de tulum çıkaran Faruk Süren en büyük jesti ise son konuşmasında yaptı. Başkanın belirlenmesinden sonra kürsüye çıkan Süren bir kaç saat önce ağır bir şekilde eleştirdiği rakibi Alp Yalman'ı "başkanım" diye yanına çağırdı. Süren "Şimdi Dünya takımı Galatasaray için birlik beraberlik zamanı" diye konuşurken, Yalman'ın elini havaya kaldırdı.

Terim'in yetkisi artacak

       Bu arada yöneticiler arasında en yüksek oyu 1117 oyla Celal Gürcan aldı. Ali Dürüst ise 1114 oya ulaştı. En az oy ise 1044 oy ile Osman Hattat'a geldi.
       Bu arada Faruk Süren yönetimi ilk icraat olarak pazartesi günü Telsim ile göğüs reklamı için anlaşma imzalayacak. Galatasaray üç yıllık anlaşma karşılığında Telsim'den yılda 8 milyon dolar alacak. Ayrıca bu sezon sonunda Galatasaray'a 6 milyon dolarlık bir yabancı oyuncu alınacak.
       Yönetim ayrıca hemen Fatih Terim ile masaya oturacak. Terim ile iki yıllık bir anlaşma daha yapılacak. Ayrıca Terim'in sahip olduğu yetkiler arttırılacak.

G.Saray’ın yeni yönetim kurulu

       Faruk Süren
       1945 İstanbul doğumlu. Üniversite mezunu. Sekiz dönem yöneticilik yaptı. 96 - 98, 98 - 99 ve 1999 - 2000'de başkan olarak görev aldı. Transtürk Yönetim Kurulu Başkanı. Evli, iki çocuk sahibi. Almanca, İngilizce, Fransızca biliyor.

       Mehmet Cansun
       1947 İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi mezunu. İki dönem genel sekreterlik, iki dönem de başkan yardımcılığı yaptı. Kamera Reklam Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. İngilizce ve Fransızca biliyor. Evli, iki çocuk sahibi.

       Cem Şaşmaz
       1954 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Rumeli Holding Grubu'nda yönetici olarak çalışmakta. Evli ve bir çocuk sahibi. Fransızca, İngilizce biliyor.

       Doç. Dr. Celal Erkut
       1958 İzmir doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Lozan Üniversitesi mezunu. Serbest avukatlık bürosu var. Evli ve bir çocuk sahibi. İngilizce, Fransızca biliyor.

       İbrahim Çağlar
       1957 İstanbul doğumlu. Üniversite mezunu. Fevzi A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi. Evli ve bir çocuk sahibi. Fransızca ve İngilizce biliyor.

       Ali Dürüst
       1955 İstanbul doğumlu. Üniversite mezunu. Dürüst Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Üç dönem yönetim üyeliği ve başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Evli ve bir çocuk sahibi. İngilizce ve Fransızca biliyor.

       Osman Hattat
       1959 Kayseri doğumlu. TED Ankara Koleji mezunu. Hema Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu başkanı olarak çalışmakta. İki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk sahibi. İngilizce, Fransızca biliyor.

       Celal Gürcan
       1954 Bozüyük doğumlu. Üniversite mezunu. Akaryakıt işletmeciliği ve nakliye işleriyle uğraşıyor. Üç dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk sahibi. Fransızca biliyor.

       Aziz Üstel
       1948 Ankara doğumlu. Üniversite mezunu. Gazetecilik ve TV yapımcılığı ile uğraşmakta. Evli. Fransızca ve İngilizce biliyor.

       Burak Elmas
       1974 İstanbul doğumlu. Üniversite mezunu. Sezginler Holding Yönetim Kurulu başkan yardımcısı. İki dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Almanca ve İngilizce biliyor.

Notlar

       Canaydın belirledi
       Geçtiğimiz hafta adaylıktan çekildiğini açıklayan Özhan Canaydın kongrenin kaderini adeta tek başına belirledi. Bir gece önce genç üyeleri toplayan Özhan Canaydın, Faruk Süren'e oy vereceğini açıkladı ve potansiyelini Süren'e kaydırdı. Canaydın medyaya "Onunla aramızda imam nikahı var. Birbirimize göbekten bağlıyız" dedi. Süren'de bu sözleri gülümseyerek onayladı.

       Terim baskısı
       Kongrede başkan Faruk Süren ve Alp Yalman'a seçilmeleri halinde ilk iş olarak Teknik Direktör Fatih Terim'le anlaşmaları konusunda üyelerden büyük baskı geldi. Her iki adaya da oy işlemi biteni kadar baskı uygulayan birçok üyenin yoğun Fatih Terim istekleri göze çarptı.

       Sanatçı ilgisi
       Kongreye Galatasaraylı sanatçılar büyük ilgi gösterdi. Başta film dünyasını ünlü ismi Şener Şen olmak üzere, Şevket Altuğ, Kenan Doğulu ve manken Engin Koç gibi isimler salona gelerek kongreye katıldılar ve oy kullandılar.

       Liste değişimi
       Her iki aday da kongre öncesinde yapılan liste değişiklikleriyle yönetimlerini oluşturdular. Alp Yalman'ın listesinden seçime girmesi için önce ikna edilen Oğuz İmregün son anda çekilerek yönetime girmek istemediğini açıklayınca yerine Ergun Gürsoy'un yeğeni Levent Nazifoğlu yedeklerden asillere kaydırıldı. Bu arada Gürsoy'un da, Yalman'a destek verdiği öğrenildi.

       Katılım az oldu
       Galatasaray'ın dokuz bini aşkın üyesi olmasına rağmen dünkü seçim için 3120 kişinin aidatını yatırması, ancak sadece 1898 üyenin oy kullanması adaylar arasında şok etkisi yarattı. Katılımın yüksek olmasını bekleyen başkan adayları sayının az olması nedeniyle kongre öncesi ince hesaplar yaptılar.

Irkçılık gölgesi

       Asyala genci dövdüler
       G.Saray'ın, rakibi Leeds'in, "ırkçı saldırı" zanlısı iki genç oyuncusuyla ilgili sıkıntısı sürüyor. Bowyer ve Woodgate, Leeds'te 19 yaşındaki Asyalı bir genci dövmeleri üzerine ırkçılık suçlamasıyla mahkemeye verilmişlerdi. Geçen hafta görülmeye başlanan davada hakim, "kefaletle tahliye" kararı almış, federasyon da milli olan iki genç için "geçici boykot" uygulaması başlatmıştı.

       Leeds United bastırdı
       Federasyonun uyarısına rağmen, Leeds United, "Bu çocuklar bize lazım" diyerek, Bowyer ve Woodgate'i oynatmaya devam edeceklerini duyurmuştu. Mahkeme yargıcı, Leeds'in bu isteğiyle, kefalet koşullarını "esnetmiş", deplasman için seyahat edebilme hakkı tanımıştı. İki oyuncu da, mayısta sonuçlanması beklenen dava süresince belirli bir adreste bulunmak zorundalar.

Cehennem mi ? Vız gelir

       Leeds United'ın, UEFA yarı finalinde Galatasaray ile eşleşmesi, İngilizleri sevindirdi. Daily Mail, Ali Sami Yen'in "Cehennem" imajına atıfta bulunarak, "Cehennem'e yolculuk yapmaktan korkmuyoruz" başlığını kullandı. The Express de, Leeds'in her iki ayakta da şanslı olduğu yorumunu yaparken, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'nin Galatasaray karşısında ilk maçta zorlanmasına karşın, ikinci yarıda "Ali Sami Yen Cehennemi'ni ev sahiplerine dar ettiğini" anımsattı. The Sun, "Cehennem mi ? Bize vız gelir' diyerek, David O'Leary'e 'Türk Lokumu çıktığını' iddia etti.

Yazarlar