Basketbol Yunan yazardan Fenerbahçe maçı öncesi itiraf!

Yunan yazardan Fenerbahçe maçı öncesi itiraf!

21.05.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Olympiakos finali öncesi Yunan basket yazarı Maria Karvouni'den itiraf geldi: "Olympiakos'un final oynaması sürpriz oldu. Bence finalin favorisi Fenerbahçe. Ancak Olympiakos, büyük maçları iyi oynayan bir takım" dedi.

Yunan yazardan Fenerbahçe maçı öncesi itiraf

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Olympiakos maçını Yunan basket yazarı Maria Karvouni, Skorer'e değerlendirdi.

Sportskeeda internet sitesinin yazarı, favorinin ev sahibi ekip olduğunu ancak konuk takımın da bir şekilde bir kazanma şansı olduğunu belirtti. Kırmızı-beyazlıların oyun kurucusu Vassilis Spanoulis'e özel bir parantez açarak, eski hocalarına karşı oynadığı maçlardaki formda görüntüsüne dikkat çekti.

'Final oynaması sürpriz oldu'

"Dürüst olmak gerekirse Olympiakos'un bu sezon Euroleague'de final oynamasını beklemiyorduk. Final Four İstanbul'da olmasa belki Fenerbahçe de olmazdı. CSKA ve Real Madrid kağıt üzerinde diğer iki ekibe göre daha güçlüler çünkü. Normal sezon grafikleri de bunu doğruluyor. Bence finalin favorisi Fenerbahçe. Real Madrid karşısında formda olduklarını gösterdiler. Seyircisiyle birlikte Olympakos karşısında kuracağı baskıyla da kupaya yakın taraf. Ancak Olympiakos, büyük maçları iyi oynayan bir takım"

Haberin Devamı

'Başa baş gider, son topa kalır'

"Büyük maçları iyi oynadıklarını 2012 ve 13'te gösterdiler. Aynı şekilde yarı finaldeki CSKA maçında da... Ben maçın son ana kadar başa baş gideceğini ve kazananın son baskette belli olacağını düşünüyorum. Zaten Olympiakos kazanırsa ancak bu şekilde kazanabilir. Fenerbahçe oyunu önde götürse de bir kaç sayı geriden takip edip, son bölümde yıldız oyuncularının bireysel çabasıyla öne geçmeye çalışacaklardır. Tabii burada en önemli etkin Spanoulis olacak. Bu turnuvada da, daha öncekilerde de finale bu oyuncu sayesinde çıktılar"

'Spanoulis özel motive olacak'

"Vassilis Spanoulis eski hocalarına karşı hep özel bir motivasyonla oynamıştır. Kendisinin Obradovic ile arasının açılmasına ve ayrılmalarına yol açan olay hala hafızalarda taze. Panathinaikos'ta birlikte oldukları dönemde Spanoulis, takımın en etkili isimlerinden biri olmasına karşın, Obra Diamantidis'i takımın lideri yapmıştı. Bunun üzerine Spanoulis 2010'da takımdan ayrılmaya karar verdi ve Olympiakos'a gitti. Olympiakos iki sene önce CSKA'yı yenerken, en önemli pay sahibi Spanoulis'ti... CSKA coachu Itoudis onun eski hocasıydı. Şimdi bir başka eski coachu Obradovic'e karşı bu ekstra motivasyonla oynayacak. Fenerbahçe için kolay bir gün olmayacaksa işte bu yüzden olmayacak"

Haberin Devamı

'Takımın her anlamda lideri'

" Yıldız oyun kurucunun sahada yaptıkları dışında takım içinde de çok önemli bir görevi var. Spanoulis takım arkadaşlarını hem soyunma odasında hem de saha içinde çok iyi motive ediyor. Böylece bireysel performanslarının yanında iyi bir takım oyunu çıkmasına ve oyundan kopmamalarına da büyük bir katkı sunuyor. Olympiakos'un beyni kendisi, takım arkadaşlarının yüreğini sahaya koymalarını ve ruhla oynamalarını sağlıyor. Bu arada Panathinaikos'tan ayrılma kararının kendisi açısından ne derece doğru olduğu zaman içinde ortaya çıktı. Burada istediği liderliği her şekilde elde etti."

Yazarlar