Skorer Zafer, felakete merhem oldu

Zafer, felakete merhem oldu

24.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zafer, felakete merhem oldu

Zafer, felakete merhem oldu

       Romanya'nın, İngiltere karşısında elde ettiği galibiyet, sel nedeniyle 21 kişinin öldüğü, 12 bin insanın evsiz kaldığı ülkeye büyük moral verdi. Sürekli yağan yağmura karşın, onbinlerce Rumen zaferi sabahlara kadar kutlarken, gazeteler "Holiganizme karşı fair - play kazandı" başlığını kullandı. Fransa'nın L'Equipe gazetesi de Hagi'ye "Orkestra şefi" yakıştırması yaptı

       ROMANYA'nın, grubun favorisi İngiltere'yi son dakika golüyle 2 - 1 mağlup etmesi büyük yankı uyandırırken, Rumen halkı sokaklara döküldü.
       Ekonomik ve siyasi çalkantılarla bunalan Romanya, son olarak yaşadığı sel felaketine Dünya Kupası zaferiyle teselli bulurken, Bükreş'te yağmura rağmen bitiş düdüğü ile dışarı fırlayan 50 bin Rumen galibiyeti kutladı.
       21 kişinin öldüğü ve 12 bin kişinin evsiz kaldığı selin acılarını sarmakla uğraşan Romanya'ya bu zafer moral verirken, Başbakan, milli takıma kutlama mesajı yolladı.
       Romanya gazeteleri, zaferi birinci sayfalarına taşırken, "Holiganizme karşı fair play kazandı", "İngilizler'e futbol dersi verdik" temalarını işlediler, Hagi, Popescu, Filipescu, Galca ve Moldovan'a övgüler yağdırdılar. Fransa'da da basın Romanya'nın sürpriz zaferine geniş yer verdi. L'Equipe, "Güçlü Rumenler" derken, Parisien de "İngilizler cehennem yolunda", "Romanya'nın kötü şakası" ifadelerini kullandı. Hagi, çok fırsat kaçırmasına rağmen yine de Romanya'yı toparlayan adam olarak ilan edilirken, Galatasaraylı futbolcuya "Romanya'nın tecrübeli orkestra şefi" yakıştırması yapıldı, "Karpatlar'ın Maradonası, olağanüstü zekası ve fizik gücüyle milli takımını sırtladı" yorumuna yer verildi. Çeşitli yayın organları da diğer Galatasaraylılar Filipescu ve Popescu ile Petrescu'yu en iyiler listesinde gösterdiler.


Yazarlar