Beşiktaş "Zarar vereni değiştiririz"

"Zarar vereni değiştiririz"

05.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesi Ricardo Quaresma ve Gökhan Töre üzerinden bütün takıma ültimatom verdi.

Zarar vereni değiştiririz

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın hocası, Rus rakiplerini yenerek liderlik koltuğunu ele geçirmek istediklerini söylerken, yeterli performans gösteremeyen herkesin yedeğe çekilebileceğine vurgu yaptı, “Gökhan Töre ve Quaresma yaratıcı oyuncular ancak becerilerini doğru kullanmadıkları zaman takıma zarar verebiliyorlar. 45 veya 90 dakika gerekeni yapmazlarsa değişiklik olur” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesi Ümraniye’de düzenlediği basın toplantısında çarpıcı ifadeler kullandı.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Güneş, “Grupta ilk yarı tamamlandı. İlk devre 2 maçı deplasmanda oynadık. Puan olarak ikinciyiz ve kendi sahamızda lider takımla oynayacağız. Yenersek avantajlı duruma geçeceğiz. Sonrasında Skenderbeu ile yine evimizde karşılaşacağız. Her şey mümkün ancak biz durumu lehimize çevirmek istiyoruz ve kazanmak için oynayacağız. Takımda eksik yok. Biz önümüzdeki iki maçı kazandığımız zaman işimiz son maça kalmaz, lider olarak çıkarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lokomotiv Moskova’nın deplasmanda oynadıkları ilk maçtan sonra düşüşe geçtiğine dikkat çeken siyah-beyazlı hoca, “Rövanşta defansif oynamalarını bekliyoruz. Rakibin oyun planına hakimiz. Samedov, Maicon ve Niasse ile hücuma çıkacaklardır. Stoperde sıkıntıları var. Corluka cezalı. Diğer stoperleri Tarasov da sakat. Belki 2-3 oyuncu değişebilir. Kontraya çıktıkları zaman bizim ne yapacağımız önemli” dedi.

‘Dünyanın en iyisi olsa bile’

Şenol Güneş 22 kişilik kadrodaki bütün oyuncuların kendisi için “vazgeçilmez” olduğunu belirtirken, Quaresma ve Gökhan Töre dahil beklentileri karşılayamayan isimlerin yedeğe çekileceğine vurgu yaptı.

Beşiktaş’ın teknik patronu, “Gökhan Töre ve Quaresma yaratıcı ve sonucu değiştirebilecek tipte oyuncular. Ancak becerilerini doğru kullanmadıkları zaman takıma zarar verebiliyorlar. Sahaya çıktıklarında 45 ya da 90 dakika gerekeni yapmalılar. Yapmazlarsa değişiklik olur. Verimli olan oynar. Dünyanın en iyi oyuncusu olsanız bile yanınızda başka bir futbolcu varsa ona da şans doğabilir. Üzülmesini istemeyiz. Yardımcı da oluruz ama gerekeni yapmazsa değiştiririz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Milliyet’i doğruladı

Şenol Güneş basın toplantısında Ricardo Quaresma’nın Kasımpaşa maçının devre arasında oyundan alınmasına gösterdiği sert tepkiyle ilgili Milliyet’te yer alan haberi doğruladı. Deneyimli hoca, “Quaresma’yı son maçta beklediğimi tam vermediği için değiştirdim. Biraz sinirlenmişti ama bunun böyle olması gerekiyor. Bazen oyuncular bu dönüşüme farklı olarak tepki veriyor. Basın da bunu kullanıyor ama bizim bir sorunumuz yok” yorumunu yaptı.

Liderlik dileği

Kartal’ın başarılı stoperi Ersan Gülüm, Lokomotiv Moskova ile oynayacakları maçta UEFA Avrupa Ligi’nde de liderliği ele geçirme fırsatını değerlendirmek istediklerini söyledi. Şenol Güneş’le birlikte basın toplantısına katılan siyah-beyazlı futbolcu, “Ligde lideriz, gruptan da birinci çıkmak istiyoruz. Kazanan takım büyük bir avantaj yakalayacak. Grupta puanlar birbirine çok yakın. Bu nedenle mutlaka kazanmamız lazım. İnşallah üç puanla sahadan ayrılırız” diye konuştu. Geçen sezon savunmada Franco, Sivok ve Necip’le birlikte oynadığını belirten Ersan bu yıl da Rhodolfo ile çok çabuk uyum sağladığını sözlerine ekledi.