Voleybol Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu! Sakatlık dinlemedi

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu! Sakatlık dinlemedi

16.10.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Filenin Sultanları çeyrek finalin ötesine geçemezken Zehra Güneş yine farkını koydu. Sırbistan'ın şampiyon olduğu turnuvada Zehra en iyiler arasında girdi. Öte yandan turnuvada tarihi bir fırsat kaçıran Türkiye'yi bekleyen tehlike ortaya çıktı.

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi

2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Sırbistan şampiyonluğa ulaştı. Çeyrek finalde ABD'ye elenen Filenin Sultanları'nda Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu. Öte yandan turnuvada tarihi bir fırsat kaçıran Türkiye'yi bekleyen tehlike ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BOSKOVIC DURDURULAMADI
Polonya ve Hollanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi Sırbistan oldu. Dev finalde Sırbistan, Brezilya’yı 26-24, 25-22, 25-17 setlerle 3-0 yenerek 2018’in ardından bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.

Eczacıbaşı'nın yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovic finale damga vurdu. 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken ayn zamanda tunruvanın MVP'si seçildi.

RÜYA TAKIM AÇIKLANDI
En iyi smaçör: Gabi (Brezilya)
En iyi 2. smaçör: Miriam Sylla (İtalya)
En iyi orta oyuncu: Carol (Brezilya)
En iyi 2. orta oyuncu: Anna Danesi (İtalya)
En iyi libero: Teodora Pusic (Sırbistan)
En iyi pasör: Bojana Drca (Sırbistan)
En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic (Sırbistan)
En değerli oyuncu (MVP): Tijana Boskovic (Sırbistan)

Haberin Devamı

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi

TÜRKİYE TARİHİ FIRSATI KAÇIRDI
FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Polonya'da oynanan mücadelede bir türlü üstünlüğü yakakalayamayan Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı. Filenin Sultanları, ABD'yi mağlup etseydi tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselmiş olacaktı.

SIRALAMADA BÜYÜK TEHLİKE
Filenin Sultanları Amerika mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybetti ve dünya sıralamasında 7. sıraya demir attı. Bu sıralama Olimpiyat Elemeleri'nde olacağımız torbaları doğrudan etkiliyor. Öte yandan Milletler Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesinde ülkeler sırlamasında Türkiye 4. konumda yer alıyordu. Türkiye 7. sırada olduğu için muhtemelen 4. torbadan dahil olacak ve zorlu rakiplerle eşleşecek.

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi

SAKATLIĞI GÖRÜNTÜLERE YANSIMIŞTI
Son 16 turunda Sırbistan maçı öncesi Milli Takım'da bulunan Zehra Güneş'in durumu görüntülere yansımıştı.Sırbistan mücadelesine ilk 6 başlayan Zehra Güneş müsabakaya böyle gitmişti. Zehra o maçta sadece 2 sayı kaydetmişti.

ZEHRA'DAN BÜYÜK BAŞARI
Turnuvanın başlangıcında iyi bir performans sergileyen fakat son 16 turunda sakatlığı sebebiyle oldukça zorlanan Zehra Güneş buna rağmen rakamlarda kendine yer buldu. Orta oyuncular arasında elit seviyede gösterilen Zehra, hücumda etkin bir performans ortaya koydu. Yüzde 57.3 başarı ve yüzde 48.9 verimlilik elde eden milli yıldız listede 3. sırada yer aldı. Zirvede İtalya'dan Danesi yüzde 60.5'lik başarı yakalarken onu Brezilya'dan Gattaz yüzed 59.2 ile izledi.

Haberin Devamı

Milli takımın kaptanı Eda Erdem ise 9. sırada yer aldı. Yıldız orta oyuncu yüzde 53.6'lık başarı oranı yakaladı. Öte yandan Eda 23 blok ile takıma katkı sağlarken Zehra Güneş 20 blok sayısı buldu. Sultanlar'da en blokçu isim ise 24 blok ile Ebrar Karakurt oldu.

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi

EN SKORER 7. İSİM EBRAR
Ebrar Karakurt turunuva boyunca kaydettiği 173 sayı ile en skorer 7. isim oldu. Sayı krallığında zirveyi 275 sayı ile Egonu alırken Polonya'nın yıldızı Magdalena Stysiak 241 sayı ile onu takip etti. Turnuvanın MVP'si Tijana Boskovic 240 sayı ile 3. sırada yer aldı.

Ebrar Karakurt aynı zamanda hücumda en iyi pasör çaprazları arasına girdi. Yüzde 41.7 başarı ortalaması tutturan Ebrar, 6. sırada yer aladı. Sırbistan'da Boskovic yüzde 55'lil başarı ve yüzde 43'lük verimlilik ile zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

CANSU ÖZBAY DA LİSTEDE
Milli pasörümüz Cansu Özbay da istatistikerde kendine yer edindi. İtalyan Orro'nun zirvede yer aldı en iyi pasörler sıralamasında Cansu, 7. sırada kendine yer buldu.

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi

GUIDETTI: "FEDAKARLIK YAPTILAR"
Filenin Sultanları'nda Giovanni Guidetti sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. İtalyan antrenör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz için uzun ve özel bir sezondu. Mayıs-Ekim ayları boyunca maksimum çabayı gösterdikleri için oyuncularıma ve personele teşekkür etmek istiyorum. Emek ve özveriye saygı duyuyorum. Zamanlarından ailelerinden tatillerinden fedakârlık yaptılar."

"HÜSRAN YAŞADIK"
"Geriye dönüp baktığımızda karışık duygular içindeydik. Kazandık, kaybettik, sevincimiz oldu, öfkemiz oldu, hüsran yaşadık! Muhtemelen elimizden gelenden daha kötü oynadık ve bir takım kötü oynadığında koç nedenini anlamalı."

"OLİMPİYATLAR İÇİN HALA İYİ BİR NOKTADAYIZ"
"Herkes çok çalıştı. Sonunda cebimizde pek çok deneyim var. Hâlâ dünya sıralamasındaki iyi konumumuzu koruyoruz ve hâlâ Olimpiyatlar için iyi bir noktayız. Herkese teşekkürler."

Haberin Devamı

Zehra Güneş yine farkını ortaya koydu Sakatlık dinlemedi