Trabzonspor Zengin sofrası

Zengin sofrası

16.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’ne erken veda eden bordo-mavili ekip maça tutuk başladı. Timsah, Advincula ile direğe takıldı. Golsüz kapanan ilk yarının ardından Şota’nın öğrencileri toparlandı. Erkan Zengin ligde ilk kez fileleri sarsarken Karadeniz temsilcisini de zafere ulaştırdı

Zengin sofrası

Spor Toto Süper Lig’in açılış haftasında Trabzonspor, evinde Bursaspor’u 1-0 yenip, iyi bir başlangıç yaptı.
Avrupa Ligi’ne erken vedanın yanı sıra tamamlanmayan transfer çalışmaları nedeniyle tam anlamıyla lige hazır girmeyen Trabzonspor, takım içi eksiklerle de zorlandı. Mehmet Ekici’siz sezona giren bordo-mavililerde M’Bia-Okay ikilisinin 6 numarada kurdukları iyi iletişim Şota’nın güvencesiydi.
Transfer döneminin en aktif takımı Bursaspor ise geçen sezon başarılı olan takımının yerine yepyeni bir hoca ve inşası devam eden kadro ile Avni Aker’e çıktı.
4-2-3-1’i tercih eden iki ekibin mücadelesinde 10. dakikada yeşil-beyazlıların yeni dinamosu Advincula direkleri aşamadı. Ozan ve Belluschi’yi kaybeden Timsah, Jorquera ile Şamil’i monte etmeye çalışsa da merkezde çift yönlü oyun eksikliği çıktı. Temposuz maçta taraftarların yeni favorisi M’Bia, 37’de Mert Günok’a takıldı.

Topuğuyla attı
46’da Cardozo-N’Doye değişikliğiyle topu daha çok rakip sahada tutmak isteyen Şota, Sercan tehlikesine karşı da hızlı Aykut Demir’i oyuna aldı.
64’te Özer’in enfes derin pasıyla hareketlenen N’Doye topla çok oynayınca gol fırsatını kaçırdı. Tempoyu artıran Trabzonspor, 67’de kornerde oluşan karambolde Erkan Zengin’in topuğuyla sevindi: 1-0.
85’ten sonra Serdar Aziz’i ileri yollayan Ertuğrul Sağlam, bir dönemin ‘Ömer Erdoğan’ modelini uyguladı. Son 5 dakikada rakip sahada büyük boşluklar bulan bordo-mavililer, 90+3’de N’Doye’nin frikiği ile heyecanlandı.

Haberin Devamı

Zengin sofrası

Asker selamı

Trabzonspor’lu futbolcular, karşılaşma sonrası orta sahanın ortasında toplanarak asker selamı verdi. Şehit düşen askerlerimiz için bir anma yapan bordo-mavili oyunculara taraftarlar büyük destek verdi. Tribünlerden de hem maç boyunca hem de karşılaşma sonrasında ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ tezahüratı yapıldı.

Kadro bozulmadı

Trabzonspor’da teknik direktör Şota Arveladze, son oynanan Rabotnicki maçının kadrosunu bozmadı. Gürcü teknik adam, Rabotnicki maçına göre yedek kulübesinde kaleci Uğurcan Çakır’ın yerine Alvarado, Deniz Yılmaz’ın yerine de yeni transfer N’doye’yi oturttu.

Erkan’dan İlk gol

Trabzonspor’u Bursaspor önünde 1-0 öne geçiren Erkan Zengin, bir ilki yaşadı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Eskişehirspor’dan olaylı bir şekilde transfer olan Erkan, lig maçında ilk defa ağları sarstı. Tecrübeli futbolcu, bu zamana kadar 16. Süper Lig karşılaşmasında Trabzonspor taraftarlarını sevindirebildi.

Haberin Devamı

10 bin taraftar

Trabzonspor’da sezonun ilk lig maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Avni Aker Stadı’nın özellikle maraton tribününde geniş boşluklar görülürken, 24 bin kişilik statta yaklaşık 10 bin taraftar yer aldı. Taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan Türk bayrağı ve bordo-mavi flamalarla takımlarına destek verdi.