Almanya Bundesliga Zieler tarihe geçti

Zieler tarihe geçti

17.08.2012 - 14:57 | Son Güncellenme:

Genç kaleci Almanya-Arjantin hazırlık maçında gördüğü kırmızı kartla tarihe geçti. Zieler, Almanya Milli Takımı'nın milli maçlarına başladığı 104 yıllık geçmişinde ilk kırmızı kart gören kaleci ünvanını aldı.

Zieler tarihe geçti

Almanya Frankfurt'ta Messi'li Arjantin'e 3-1 mağlup olurken hem rövanşı verdi hem de genç kalecisi Zieler'in kırmızı kart görmesiyle tarihe geçti. Ron-Robert Zieler 30. dakikada Almanya Milli Takımı'nın milli maçlarına başladığı 104 yıllık geçmişinde ilk kırmızı kart gör en kaleci ünvanını aldı. FİFA kuralları gereği özel maçta kırmızı kart gören futbolcuyu kendi ülkesinin futbol federasyonu ceza verdiği için Alman Futbol Federasyonu Zieler'i 1 maç cezalandırdı. Zieler bir özel maçta ise kaleyi koruyamayacak. Almanya'nın ilk özel maçı olan 14 Kasım'daki Amserdam'daki Hollanda maçında cezasını çekecek. Almanya'nın daha önce 7 Eylül'de Hannover'de Fareör Adası'yla yapacağı DÜnya Kupası Grup Eleme karşılaşmasında ise Teknik Dir ektörü Löw görev verirse oynayabilecek.

Haberin Devamı

Ne olmuştu

Messi'nin bir penaltı kaçırdığı Frankfurt Commerzbank Arena'da Arjantin'in gollerini Messi, Di Maria ve Almanya'dan Khedira kendi kalesine, Almanya 'nın tek golünü ise Höwedes atmıştı. Arjantin karşısında Bayern Münih'li kaleci Manuel Neuer'in sakat olması nedeniyle kaleye geçen Zieler da Sosa'yı 30. dakikada ceza sahasında yere indirmişti. İsveçli Hakem Eriksson penaltı noktasını göster ip Zieler'i de kırmızı kartla oyun harici bırakmıştı. Müller'in yerine kaleye geçen yedek kaleci Steegen ise dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Messi'in penaltı atışın da gole geçit vermemişti.