Cadde Sultanın filmine tonlarca kumaş

Sultanın filmine tonlarca kumaş

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

24 yıl sonra yönetmen koltuğuna oturan Şoray, yeni filmi için kostümlerle bire bir ilgilendi. Filmine özel 5 bin metreyi aşkın kumaştan binlerce kostüm yapıldı

Sultanın filmine tonlarca kumaş

Türk sinemasının ‘Sultan’ lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, 24 yıl sonra yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Uzaklarda Arama’ filminin kostümleriyle tek tek ilgilendi.

Haberin Devamı

Kızı Yağmur Ünal’ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği filmde Şoray, kostüm tasarımcısı Baran Uğurlu’yla ve tasarım ekibiyle saatler süren toplantılar yaptı. Üç ay boyunca tasarım ve hazırlık yapan kostüm ekibi, filmde sadece pavyon sahneleri için 1500’den fazla kostüm hazırladı. Tasarımcılar, Şoray’ın eski filmlerindeki pavyon sahnelerinde kullandığı kıyafetleri de örnek alarak çalıştı.

Tek sahneye 500 ayakkabı

Bu süreç içerisinde iki bin metreyi aşkın kumaş kullanıldı. Şoray’ın eski filmlerindeki kostümlerine benzerlik sağlamak için 600 metre kumaş dokutulup, baskı yapıldı ve beş terzi atölyesi aynı anda çalıştı. Pavyon sahneler için 500 adet vintage parça kiralandı.

Köylüler için 2 bin metre kumaş kullanılarak basma elbiseler, şalvarlar hazırlatıldı. Toplamda tüm film için 5 bin metreyi aşan kumaş kullanılmış oldu. Bu işin tasarım sürecinde kostüm departmanında sekiz bin parça kostüm ve aksesuar üretildi. Filmin pavyon sahnelerinde kullanılmak üzere sadece 500 parça ayakkabı kullanıldı.