Cadde ‘Türk müzikseverler bizi sevdi’

‘Türk müzikseverler bizi sevdi’

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altı yıllık aranın ardından Türk hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan Il Divo, “İstanbul’a ilk gelişimizde hatırladığımız şey, hayallerimizin gerçekleşmiş olmasaydı. Bizlere duyulan sevgi inanılmazdı” dedi.

‘Türk müzikseverler bizi sevdi’

İspanyol Carlos Marin, İsviçreli Urs Buhler, Fransız Sebastien Izambard ve ABD’li David Miller’ın bir araya gelerek oluşturdukları Il Divo, yeni albümleri ‘Timeless’ın dünya turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Üç tenor ve bir vokalden oluşan grup, Piu Entertainment organizasyonuyla 14 Eylül’de Volkswagen Arena’da hayranlarının karşısına çıkacak. Il Divo ile dansçıların ve akrobatların da yer aldığı şov öncesinde konuştuk.

Haberin Devamı

- Türkiye’de birçok hayranınız var. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Keşke size bu durumun sırrını verebilseydik... İstanbul’a ilk gelişimizde hatırladığımız şey, hayallerimizin gerçekleşmiş olmasaydı. Çünkü konser vermek istediğimiz bir şehirdi. Bizlere duyulan sevgi inanılmazdı. Türk müzikseverler, bizi ve müziğimizi sevdiler. Bunun da tam olarak bir nedeni yok, seyircilere sormalısınız.

- Il Divo’nun sound’u genelde opera-pop olarak yorumlanıyor. Bunu bize açıklar mısınız?

Önceleri pop şarkıları çalardık, şimdiyse opera ağırlıklı söylüyoruz. Bu iki türü harmanlıyıp, parçalarımızda kullanıyoruz. Bu nedenle ortaya çıkardığımız müziğe opera-pop diyorlar, aslında bizce pop-opera da olabilir.

- Il Divo, dört farklı milletten oluşan bir grup. Bu durum, müziğinizi nasıl etkiliyor?

Haberin Devamı

Evet, gerçekten de büyüdüğümüz ülkeler birbirinden çok farklı kültürlere sahip. Tekno müzikten R&B’ye kadar çeşitli tarzları dinleyerek bugünlere geldik, bu da bizim grubumuza ayrı bir zenginlik kattı.

‘Türk müzikseverler bizi sevdi’

- Albümünüze neden ‘Timeless’ adını verdiniz?

1930’lardan bugüne dek çalınan şarkıları tazelemek ve yeniden dinlenir kılmak istediğimiz için albümümüze ‘Timeless’ adını verdik. Ve dünyanın her bölgesinden derleyerek, en iyi repertuvarı oluşturduk. Örneğin, Adele’den ‘Hello’, Robbie Williams’tan ‘Angels’ gibi parçalarla zengin bir seçki sunduk. Eski eserlerin genç kitlelere, yenilerin de daha yaşlı kesime ulaşmasını sağladık.

‘Konseri iple çekiyoruz’

- Altı yıl sonra yeniden Türkiye’ye geliyorsunuz. Nasıl hissediyorsunuz?

Çok heyecanlı hissediyoruz. Bunca yılın ardından geç kaldığımızı ve bu eğlenceyi harika seyircimizle birlikte kutlamamızın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Gerçekten de İstanbul konserimizi iple çekiyoruz.

- Hayranlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

Yeni albümümüzden şarkılar seslendireceğiz. Ayrıca, yıllardır dillere pelesenk olmuş başka başarılı parçaları da söyleyeceğiz. Bunun dışında, herbirimizin alanında uzman olarak sahnelediği solo eserleri var. Dansçılar ve akrobatlar da yer alacak. Şimdilik bunları söyleyebiliriz. Geri kalan sürprizler için konserimize gelmelisiniz...