Cadde Türk olmak benim suçum değil

Türk olmak benim suçum değil

10.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de reyting rekorları kıran ‘Parts Unkown’ programı için Türkiye’ye gelen şef Antony Bourdain, oyuncu Serra Yılmaz’ı programında konuk etti. Yılmaz’ın, ‘Türk olmak nasıl bir şey?’ sorusuna verdiği yanıt tepkilere neden oldu

Türk olmak benim suçum değil

Oyuncu Serra Yılmaz CNN International kanalında yayınlanan, dünyaca ünlü televizyon programcısı Antony Bourdain’in sunduğu ‘Parts Unkown’ programına konuk oldu. Programı kapsamında İstanbul’daki lezzetleri adım adım takip eden ünlü Şef Bourdain, Türkiye’nin dış dünyadaki tanıtımında önemli rol oynarken Türk konuklarını ağırlamayı da ihmal etmedi. Serra Yılmaz, Bourdain’in Türk olmak nasıl bir şey sorusuna, “Evet Türküm ama bu benim suçum değil” şeklinde cevap vererek, programın ABD’de yayınlanmasının ardından ülkede yaşayan Türkler’in büyük tepkisini çekti. Yılmaz hakkında Twitter’da binlerce mesaj atıldı.

Haberin Devamı

Linç kampanyası’

Twitter’da gelen tepkilere Yılmaz, “Amerikalı, Fransız ya da herhangi biri bunun esprisini anlıyor ve gülüyor. Sadece bizler yanlış anlıyoruz” diyerek cevap verdi. Telefonla ulaştığımız oyuncu Yılmaz, “Bu konu hakkında konuşmayacağım” dedi. Yılmaz’ın menajeri Zümrüt Burul, “Serra Yılmaz’ın, cümlenin sonunda gülmesiyle espri yaptığı anlaşılıyor. Yani ciddi olarak böyle ifade etmek istemiştir. Kelime oyunuyla sosyal medyada Serra Yılmaz’a linç kampanyası başlatılmıştır. Zaten bizim insanlarımız bir şey olsa da, linç kampanyası başlatsak diye hazır bekliyor. Başka o kadar çok şey varken, bununla uğraşmaları çok ilginç” dedi.