Cadde ‘Türkiye’de film çekmek isterim’

‘Türkiye’de film çekmek isterim’

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın sevilen aktörlerinden Aamir Khan, yeni filmi ‘Secret Superstar’ın tanıtımı için İstanbul’a geldi. Khan, iyi bir proje olursa Türkiye’de film çekebileceğini söyledi

‘Türkiye’de film çekmek isterim’

Hindistan’ın ünlü aktörlerinden Aamir Khan, Filmartı aracılığıyla ‘Secret Superstar’ın tanıtımı için Türkiye’ye geldi. 20 Ekim’de Hindistan’la aynı anda tüm dünyada vizyona girecek filmin yıldızı, önceki gün geldiği Atatürk Havalimanı’nda hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gün içinde basın toplantısı düzenleyen Khan, ardından Levent Kanyon Cinemaximum’da sevenleriyle buluştu. Khan, “Son yıllarda Türkiye’ye gelmem yönünde çok fazla mesaj aldım. Geçtiğimiz yıl eşim buraya geldi ve harika zaman geçirdiğini anlattı. Gelmem için eşim teşvik etti. Filmimin Türkiye’de vizyona girecek olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Şarkıcı rolünde

Müslüman olan Khan, Hint sinemasının en önemli aktörlerinden biri... ‘3 Idiots’ ve ‘Taare Zameen Par’ gibi filmleri Türkiye’de birçok okulda öğrencilere eğitim amaçlı izletilen oyuncu, bugüne kadar ki tüm projelerinde idealist bir tavır gösterdi. Ülkesinde birçok alanda yaşanan sıkıntıları programında işleyen Khan, yeni filmi ‘Secret Superstar’da şarkıcı olma hayalleri kuran ama ailesi tarafından buna izin verilmeyen bir genç kızın elinden tutan şarkıcı Shatki Kumar rolüyle beyazperdede olacak.

‘Belli bir mantığım yok’

Rol aldığı filmleri büyük bir titizlikle seçen Khan, “Senaryoyu okurken belli bir mantığım yok. Senaryo okumak benim için film izlemek gibi. Bir rolü sadece bir kez yapmaya çalışıyorum. Türkiye’den ya da dünyanın herhangi bir yerinden hoşuma giden bir proje olursa seve seve oynarım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Bakış açısını değiştirmeye çalışıyorum’

Aamir Khan, dün Kristal Elma 2017 Festivali’nin ilk gün konuğu oldu. Khan, ‘İnsanlık için Yaratıcılık’ temalı panelde deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Yazar, yönetmen ve aynı zamanda ünlü bir oyuncu olan Khan, “Yaratıcı olmakta kadın erkek ya da kız erkek çocuk ayrımı olmamalı. Çoğu filmimde de bu ayrımcılığa son verecek temaları işledim. Hindistan’da yayınlanan ‘Satyamev Jayate’ programımda insanların kalplerine inip, anlayışlarını iyilik yönüne itmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

‘Kim Milyoner Olmak İster’e katılacak

Aamir Khan, yarın Murat Yıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Kim Milyoner Olmak İster’e yarışmacı olarak katılacak. Kazandığı parayı mülteci çocuklara bağışlayacağını belirtti.

‘3 Khan aynı filmde olabilir’

Türkiye’de en çok ilgi gören ve ‘3 Khan’ olarak bilinen Hint oyuncular, Salman Khan, Shah Rukh Khan ve Aamir Khan’ın hayranlarının en çok istedikleri şey üç oyuncuyu aynı filmde bir arada görmek... Khan, “Bunun gerçekleşmesi mümkün mü?” sorusuna, “İyi bir proje olması halinde bir araya gelebiliriz” yanıtını verdi.

Yazarlar