Cadde ‘Üniforma giymek büyük sorumluluk’

‘Üniforma giymek büyük sorumluluk’

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Savaşçı’ dizisine Teğmen  Çiğdem karakteriyle  katılan Gaye Turgut Evin,  “O üniformayı giymek çok  büyük sorumluluk, aynı  zamanda gurur verici” dedi

‘Üniforma giymek büyük sorumluluk’

Ekran yolculuğuna ‘Savaşçı’ dizisiyle devam eden Gaye Turgut Evin, canlandırdığı Teğmen Çiğdem rolünün kendisine çok şey katacağına inanıyor. Atış eğitimleri
ve yakın dövüş dersleri alan oyuncuyla yeni projesini, yurt dışında karşılaştığı ilgiyi ve eşi Deniz Evin’le mutlu evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

‘Beni Affet’ dizisindeki Bahar’dan sonra ters köşe bir karakterle karşımıza çıktınız...

Gönlümden geçen de oydu. Başka işlerle de görüştüm ama ters köşe bir rol olsun dedim. Evimizin, mahallenin kızı imajını kırıp, daha sert ve maskulen tarzda bir şeyler yapalım istedim. Bir de yönetmenimiz Murat Saraçoğlu’yla yıllar önce ilk sinema filminde çalışmıştık. Murat Abi’nin bu projede olması da “Evet” dememin en büyük sebeplerinden biridir. İkinci yönetmenimiz de Günay Günaydın.

Teğmen Çiğdem rolüne nasıl hazırlandınız?

Çok büyük sorumluluk o üniformayı giymek. Biz oyunculuk için giyiyoruz ama o üniformayla bizim için mücadele eden kocaman bir Türk ordusu var. Başlamadan önce duruş ve selamlama çalıştık. Danışman emekli albayımızla çalışmalarımız devam ediyor.

Haberin Devamı

Karakterim, gittikçe aksiyon sahnelerine dahil olacak. Atış eğitimlerine başladım. Yakın dövüş dersleri var sırada. Bu rolün bana çok büyük katkıları olacağına inanıyorum.

Geri dönüşler nasıl?

Kitlem değişti galiba. Ev hanımlarının yanı sıra askerler, komutanlar, pilotlar, şehit yakınlarından geri dönüş alıyorum. Geçtiğimiz gün bir teğmen çiftimiz yazmış, mutlu oldum. Bu rolü canlandırmak gerçekten büyük sorumluluk, örnek teşkil ediyorsunuz. ‘Savaşçı’ reytinglerde üst sıralarda yer alan, güzel bir iş. Böyle bir projede yer almak benim için büyük şans. Time ilk kadın asker olarak girmek de bir ayrıcalık yarattı. Kadının gücünü göstermek adına da benim için çok güzel oldu. Sürekli rolü nasıl daha iyi çıkarabilirim diye çalışıyorum.

‘Evlilik güzel gidiyor’

Evlilik nasıl gidiyor?

Dört yıl oldu. Güzel gidiyor, her şey yolunda. Yeni evimize taşındık. Deniz (Evin) gelen projeleri değerlendiriyor ve biraz dinleniyor. Yakında onun da sürprizleri olacak.

‘Bu işin günlüğü, haftalığı yok’

Yine İstanbul dışında bir işte çalışıyorsunuz...

Eskişehir’de çekiliyor. Trenle gidip geliyoruz, genelde birlikte seyahat ediyoruz. Ankara’daki günlük çalışma temposundan sonra burası çok şehir dışı işi gibi gelmiyor. Rejideki arkadaşlarım da sağ olsun çekimlerimi birkaç güne sığdırıyorlar. Çekiyorlar ve dönüyorum.

Haberin Devamı

Günlük diziden sonra haftalık yayınlanan bir projede rol almak nasıl?

Büyük rahatlığı var tabii ki ama iyi ki, ‘Beni Affet’te yer almışım, iyi ki, Bahar’la tanışmışım. Benim için o altı yıl yüksek lisans gibi oldu. Her şeyin bir zamanı vardır, doğru zaman buymuş.

Rol aldığınız ‘Kurt Kapanı’ nasıl bir film oldu?

Kasım gibi vizyona girecek. Orada biraz daha Bahar’a yakın bir karakteri canlandırıyorum. Biraz çilekeş bir tip. Severek çalıştık, güzel bir proje olduğunu düşünüyorum.

“Fas’ta prenses gibiyim” demiştiniz. Yurt dışındaki ilgi devam ediyor mu?

Yine yakın zamanda reklam kampanyası için Fas’a gideceğim. Kosova’dan bir teklif geldi. Enteresan bir şekilde Türkiye’den daha çok yurt dışına iş yapıyorum. ‘Günlük iş’ deyip hiçbir zaman ayırmadım, çünkü oyuncusunuz. Bu işin günlüğü, haftalığı yok. ‘Beni Affet’ sayesinde Almanya, Hollanda, Fransa, Fas, Cezayir ve Tunus gibi gezmediğim ülke kalmadı. Fas’tan ve Fransa’dan ödül aldım. Bunlar her oyuncuya nasip olacak şeyler değil.