Cadde ‘Ünlüyüm’ diye gezmiyorum’

‘Ünlüyüm’ diye gezmiyorum’

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Simge, şöhreti değil, başarıyı ön planda tutuyor. Şarkıcı, “Şöhretin ne demek olduğunu bilmiyorum. Sürekli, ‘Ünlüyüm’ diye gezmiyorum. Başarı önce geliyor” dedi.

‘Ünlüyüm’  diye gezmiyorum’

'Ben Bazen' albümünü çıkaran Simge, dört yıldır bu proje üzerinde çalıştığını söylerek, “Pop, rock, elektronik ve Karadeniz müziği gibi farklı türde eserler seslendirdim. Ruhumu kattım” diyor. Levent Mövenpick Hotel’de buluştuğumuz şarkıcıyla, yeni albümünü, sektörü ve Ozan Bayraşa’yla ilişkisini konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Ben Bazen’ albümü nasıl ortaya çıktı?

Sezen Aksu, Sibel Algan, Yasemin Özler, Selim Siyami Sümer, Çağrı Telkıvıran, Ersay Üner, Gökhan Şahin, Alper Narman, Onur Özdemir ve Ozan Bayraşa gibi değerli müzisyenlerle çalıştım. Dört yıllık çalışmanın ürünü... 90’lardaki albümler gibi yapmak istedim. Pop, rock, elektronik ve Karadeniz müziği gibi farklı türde eserler seslendirdim. Kendi bestelerim ve sözlerim de var. Ruhumu kattım.

- Neden ismini ‘Ben Bazen’ koydunuz?

Ersay Üner parçası... Hayatla bağı olan bir şarkı. Albümün tamamını yansıttığını düşünüyorum. Hissiyatı yüksek
olduğu için onu seçtim.

- Şarkının içinde, ‘Gitmek istiyorum uzaklara’ diyor. Siz de bunu istiyor musunuz?

Dünyayı dolaşmak istiyorum. Yeni yolculuklar ve deneyimler yaşamak hoşuma gidiyor. Bunu müziğime de yansıtıyorum. Özgürlüğüme düşkünüm. Şarkı tam beni yansıtıyor.

Haberin Devamı

- Albümlerin geri dönüşleri olmadığı için korku yaşadınız mı?

Hiç korkmadım. Hayranlarıma bir albüm vermek istiyordum. Risk almak, bana keyif veriyor, devam edeceğim.

- Klipleriniz hep farklı oluyor. ‘Ben Bazen’in çekimleri nasıl geçti?

Murat Joker yönetmenliğinde çektik. Özgürlüğüne düşkün bir kadını iyi yansıttı. Göcek, Dalyan ve İztuzu Plajı’nda üç günde tamamladık. Ülkeme aşığım, bunu ekrana taşımak istedim.

- Başka şarkıya video çekecek misiniz?

Elimden geldiğince işimin arkasında duracağım. İnsanlar, şarkıları videoyu izleyerek tanıyor. 6-7 tane çekmeyi düşünüyorum. Sıradaki ise, ‘Öpücem’ parçasına olacak.

- Yıldız Tilbe’nin ‘Zaten Aşığım’ şarkısını seslendirdiniz. Teklif gelince neler hissettiniz?

Yıldız Tilbe’nin eserlerini en çok dinleyen-lerden biriyim. Teklif edilince, çok heyecan-landım. Zaten, o parçayı çok seviyordum. İlk defa tribute şarkı seslendirdim, uzun süre böyle projelerde yer almayı düşünmüyorum.

- Sezen Aksu’yla çalışıyorsunuz. O, hayatınızın neresinde?

Hakkı ödenmez. Omzuma konan çok önemli bir kelebek. Onun fikirleri, beni ayakta tutuyor. Bir sonraki albüm için de şarkı verdi. Onunla çalışıyor olmak, benim için şans.

- Sizden bir önceki jenerasyon sürekli polemik halinde, sizin jenerasyon ise birbirine bağlı. Bu uyumu nasıl yakaladınız?

Haberin Devamı

Biz bir üstümüze çok saygılıyız. Onların şarkılarıyla büyüdük. Albümüm çıktığı zaman, benimle yolculuk yapan arkadaşlarım destek oldu. İyiliği yayıyoruz. Rekabet de bizi geliştiriyor.

- Şöhret olmak nasıl bir duygu?

Şöhretin ne demek olduğunu bilmiyorum. Sürekli, ‘Ünlüyüm’ diye gezmiyorum. Beni ürküten bir kelime... Başarı önce geliyor. Şöhretle yaşamıyorum.

‘Ünlüyüm’  diye gezmiyorum’

‘Şu anda evlilik düşünmüyorum’

- Ozan Bayraşa’yla güzel bir ilişkiniz var. Evlilik düşünüyor musunuz?

Şu anda düşünmüyorum. Çok hayalim var. Gün ve bilgi veremiyorum.

- Sevgiliniz müzisyen, beraber çalışmak nasıl?

İlk başlarda zordu ama dengeledik. İki yıldır, aşkla çok güzel şarkılar çıkarıyoruz. Parçalarımızın, bebeklerimiz olduğunu düşünüyorum.

‘Ünlüyüm’  diye gezmiyorum’

Yazarlar