Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

ABD ekonomisine ilişkin son gelen veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden yapılan açıklamalar altın piyasası üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Dün ons altın 1900 doların, gram altın 1650 liranın altını gördü. Peki bugün piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında 'Fed' baskısı

Para ve emtia piyasalarda yönü ABD’den gelen gelişmeler tayin etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün ABD’de perakende satış rakamlarının piyasa beklentilerinin çok üzerinde artmasıyla birlikte altın piyasasında sert kayıplar görülmüştü. 

Haberin Devamı

ALTINDA SERT KAYBIN SEBEBİ 

ABD’de perakende satış rakamlarının beklenenden yüksek gelmesi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla faiz artışına gidebileceği beklentilerini kuvvetlendirdi. Son dönemde dolar endeksi ve tahvil faizinde görülen sert artışlar altını baskı altında bırakıyor. 

ONS ALTIN 1900 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ 

Geçtiğimiz güne 1907 dolardan başlayan ons altın 1896 doları gördükten sonra 1901 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftanın üçüncü işlem gününe 1901 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükselerek 1904 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1900 dolar, en yüksek ise 1907 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN 1650 LİRANIN ALTINI TEST ETTİ 

Haberin Devamı

Dün 1656 liradan açılan gram altın 1648 lirayı test ettikten sonra 1654 liradan kapandı. 

Bugün 1654 liradan açılan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1656 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1651 lira, en yüksek ise 1665 lira seviyeleri görüldü. 

FED ÜYESİNDEN FAİZ MESAJI  

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari “Faiz artışlarını tamamladık demek için hazır değilim. Ancak doğru yolda ilerlediğimizi söylemek için pozitif işaretler görüyorum. Daha fazlasını yapıp yapmayacağımıza karar vermek için biraz daha bekleyebilir, daha çok veriyi görebiliriz” değerlendirmesini yaptı. 

Fed üyesi Kashkari’den faiz artışlarının sonlanmadığına yönelik açıklamalar da piyasaları baskı altında bıraktı. 

PİYASALAR FED TOPLANTI TUTANAKLARINI BEKLİYOR 

Öte yandan piyasaların gözü kulağı bugün saat 21.00’de açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarında olacak. Fed son toplantısında politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5.25-5.50 aralığına çıkarmıştı. 

Piyasalar Fed toplantı tutanaklarında ileriye dönük faiz artırımlarına ilişkin sinyalleri arayacak.