Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Pazartesi günü sert düşüş gösteren altın fiyatları haftanın kalanında daha sakin bir seyir izliyor. Özellikle ABD’den gelen ekonomik gelişmeler piyasalarda yönü belirlemeye devam ediyor. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçen hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdamın beklentilerin üzerinde artmasının ardından altın fiyatlarında sert düşüşler görülmüştü. Daha sonrasında ise Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci olmayacaklarını söylemesi ile birlikte pazartesi günü altında baskı artmıştı. 

Haberin Devamı

Ons altın pazartesi günü 2014 dolara kadar gerilerken, gram altın 1972 lirayı görmüştü. Haftanın kalanında ise altın fiyatları daha sakin bir seyir izledi. 

FED CEPHESİNDEN DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI 

Öte yandan Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, faiz indirimleri konusunda 'sabırlı' olmanın mantıklı olduğunu söyledi.  

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Barkin çarşamba günü Washington D.C. Ekonomi Kulübü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Dürüst olmak gerekirse, benim tahminim belirsiz. Bu yüzden sabırlı olmanın makul bir fikir olduğunu düşünüyorum" dedi. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 2034 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2021 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2020 dolar, en yüksek ise 2038 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 2001 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1988 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1987 lira, en yüksek ise 2005 lira seviyeleri test edildi.