Geri Dön
Uzmanpara Büyüme verisi sonrası altında son durum

Büyüme verisi sonrası altında son durum

ABD’de petrol fiyatlarının sert yükseliş göstermesi ülkede enflasyonun yükseleceği beklentilerini kuvvetlendirirken piyasalarda risk iştahı geriledi. Dün ons altın sert düşüş gösterdi. Bugün ise gözler ABD ekonomisine yönelik ikinci çeyrek büyüme verisindeydi. İşte detaylar...

Büyüme verisi sonrası altında son durum

ABD gösterge petrolü, ülkenin ana depolama merkezindeki stokların kritik seviyelere düşmesinin küresel açığın genişlediğini göstermesinin ardından bir yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez varil başına 95 doları gördü. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN 6.5 AYIN DİBİNDE 

ABD’de petrol fiyatlarının yükseliş göstermesi enflasyon endişelerini artırdı. Petrol fiyatlarındaki artış piyasalarda risk iştahını azalttı. Özellikle dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizindeki sert yükseliş altının ons fiyatında sert gerilemelere yol açtı. 

Dolar endeksi dün 106.800 seviyelerini aşarken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.640’ın üzerine çıktı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz güne 1900 dolardan başlayan ons altın 1872 dolara kadar gerileyerek 13 Mart 2023 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ons altın günü 1875 dolardan kapattı. 

GRAM ALTIN DA GERİLEDİ 

Ons altındaki düşüşün etkisiyle birlikte gram altın fiyatında da sert kayıplar görüldü. Dün 1665 liradan açılan gram altın 1621 lirayı gördükten sonra 1622 liradan kapandı. 

Haberin Devamı

ABD EKONOMİSİ BEKLENTİLERE PARALEL BÜYÜDÜ

ABD ekonomisine yönelik 2'nci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomi yüzde 2.1 oranında büyüme gösterdi. 

Piyasalarda beklenti de ekonominin yüzde 2.1 oranında büyümesi yönündeydi.  

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 oranında büyüme göstermişti. 

BUGÜN PİYASALARDA SON DURUM NE? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 1875 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1871 dolar, en yüksek ise 1879 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugüne 1622 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1652 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1621 lira, en yüksek ise 1657 lira seviyeleri test edildi.