Geri Dön
Uzmanpara Binance, Bitcoin çekim işlemlerini durdurdu

Binance, Bitcoin çekim işlemlerini durdurdu

Kripto para piyasasında sert düşüş hareketi kaldığı yerden devam ediyor. Bitcoin kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme ve transfer işlemlerini durdurduğunu açıklamasıyla birlikte 1.5 yılın dibine indi. Öte yandan bugün öğleden sonra dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance da Bitcoin üzerinden gerçekleştirilen para çekme işlemlerini durdurduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Binance, Bitcoin çekim işlemlerini durdurdu

Hafta sonu aşağı yönlü bir seyir izleyen kripto para piyasası bugün itibarıyla sert düşüş kaydediyor. Pazar günü 26 bin 500 dolara gerileyen Bitcoin bugün 23 bin 250 dolar seviyesine inerek 1.5 yılın dibini gördü. Bitcoin'de günlük değer kaybı yüzde 12'yi aştı.

Haberin Devamı

Ethereum ise yüzde 17'den fazla kayıp yaşayarak bin 180 dolara geriledi.  

1 TRİLYON DOLARIN ALTINA İNDİ

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto paraların genelinde büyük düşüşler görülüyor. Dijital varlıkların toplam sermaye değeri bugün 1 trilyon doların altına sarkarak 925 milyar dolara kadar geriledi. Kripto paraların toplam sermaye değeri günlük yüzde 10'dan fazla düştü.

KRİPTO PARA ŞİRKETİNDE İŞLEMLER DURDURULDU 

Kripto para fonlama şirketi Celsius Network aşırı piyasa koşullarını gerekçe göstererek para çekme ve transferleri durdurduğunu bildiren bir açıklama yaptı. Bu gelişme sonrası kripto paralarda sert düşüş görüldü. 

Celsius Network tarafından yapılan açıklamada "Varlıkları korumak için adım atarken, likiditede ve operasyonlarımızda istikrarı sağlamak için gerekli eylemleri gerçekleştiriyoruz. Transferlere ve para çekmelere ara verilen bu dönemde müşterilerimiz taahhütlerimiz doğrultusunda ödüllerini, getirilerini çoğaltmaya devam edecek" ifadeleri kullanıldı. Celsius Network, geçen yıl 750 milyon dolar tutarında fon toplamıştı. 

Haberin Devamı

BINANCE'TAN BITCOIN KARARI

Öte yandan Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabından BTC çekimlerinin durdurulduğunu duyurdu. Zhao yaptığı paylaşımda “Sıkışmaya neden olan takılıp kalmış bir işlem nedeniyle Binance üzerinde Bitcoin çekim işlemleri geçici olarak durduruldu. Yaklaşık 30 dakika içinde sorun çözülecek. Fonlar güvende” dedi.

ÜNLÜ ANALİSTTEN KORKUTAN BITCOIN VE ETHEREUM TAHMİNİ  

Öte yandan piyasada çok sert kripto para eleştirmeni olarak bilinen ünlü analist Peter Schiff, Bitcoin ve Ethereum için bomba tahminlerde bulundu. ‘Kripto paralar için bu hafta zorlu olabilir’ diyen Schiff, Bitcoin’in 20 bin dolara, Ethereum’un ise bin dolara düşeceğini söyledi.  

Kripto para birimlerinin 800 milyar doların altına düşeceğini söyleyen ünlü analist yatırımcılara ‘Satın almayın, çok daha fazla para kaybedeceksiniz’ diyerek uyarılarda bulundu.  

BITCOIN SAVUNUCUSU HALEN UMUTLU  

Öte yandan MicroStrategy'nin kurucusu Michael Saylor kripto paralar için halen umutlu. Kripto paraların en büyük savunucularından olan Saylor, Bitcoin’in para olduğunu, onun dışında her şeyi borç olarak gördüğünü söyledi.