Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 30.09’un üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD ekonomisindeki gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın en önemli verisi ABD’de enflasyon ve ÜFE verileriydi.  

Haberin Devamı

ABD’DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI 

Perşembe günü ABD’de aralık ayı enflasyon rakamı açıklandı. Buna göre ABD'de tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 3.4, aylık bazda ise 0.3 oranında artış gösterdi.   

ABD’de yıllık enflasyonun 3.2 seviyesine yükselmesi bekleniyordu. Aylık enflasyonun ise yüzde 0.2 oranında artması öngörülüyordu. Çekirdek tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.3 artışla piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.   

ABD’DE ÜFE GERİLEDİ 

Öte yandan cuma günü piyasaların gözü ABD ÜFE verisindeydi. ABD’de üretici fiyatlarında beklentilerin üzerinde düşüş yaşanması ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine mart ayında başlayacağı tahminlerini destekledi.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Dolar endeksi bugün 102.568 ile hafif yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.952 ile toparlanma gösteriyor.

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 30.09’un üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay seyrederek 30.10 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 30.00, en yüksek ise 30.10 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 33.00 lira ile hafif primli seyrediyor.