Geri Dön
Uzmanpara Petrol fiyatları bugün kaç dolar?

Petrol fiyatları bugün kaç dolar?

Rusya'nın akaryakıt ihracatına geçici bir yasak getirmesinin ardından küresel petrol ve akaryakıt arz görünümünün yeniden piyasanın odak noktası haline gelmesi bu sabah petrol fiyatlarını yükseltti.

Petrol fiyatları bugün kaç dolar?

ICE'de brent petrol bu sabah 44 cent artışla 93,71 dolar/varil, NYMEX'de Batı Teksas petrolü 34 cent yükselerek 90,37 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Haberin Devamı

IG Markets Analisti Tony Sycamore, "Ham petrol fiyatları piyasa Rusya'nın dizel ve benzin ihracatına getirdiği geçici yasağı sindirmeye devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağına dair şahin mesajıyla dengelenen sıkı bir piyasada haftaya yukarıda başladı" dedi.

Vanda Insights'ın Kurucusu Vandana Hari de "Rusya'nın akaryakıt ihracatı yasağı haberi şimdilik fiyatlanmış gibi görünüyor, ancak küresel petrol arz sıkışıklığının alt akıntısı derinlemesine devam ediyor. Dizel kıtlığına yoğun bir şekilde odaklanılması ve beklenmedik LNG arz kesintilerine ilişkin korkuların özellikle Avrupa piyasalarında devam etmesi muhtemel" dedi.