Cadde Yaşa göre saç stilleri

Yaşa göre saç stilleri

16.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saç stilisti Kağan Aydemir, farklı yaş aralıklarındaki en uygun saç modeli için tavsiyelerde bulundu

Yaşa göre saç stilleri

Yaşınız ilerlerken, gardrobunuzu, cilt bakımınızı ve kozmetiklerinizi değiştirdiğiniz gibi saç stilinizi de yenilemelisiniz. Konuyla ilgili olarak konuşan ünlülerin saç stilisti Kağan Aydemir, “Saçınızı yenilemek ve değiştirmek, görüntünüzü yenilemek adına çabuk ve pahalı olmayan bir yol. Yaşınız ilerlerken yüzünüzün kemik yapısı farklılaşır. Hamilelik ya da menopoz gibi dönemlerde saçınızın yoğunluğunu ve yapısını değiştirebilir” dedi. Mükemmel bir saça sahip olmak için tavsiyeler veren Aydemir, dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle listeledi:

20’lerde hareketli kesim:

Yaşa göre saç stilleri


20’li yaşlar tecrübe kazanma zamanıdır. Belirgin hatlı kesimler deneyerek, risk alabilirsiniz. Örneğin bir tarafı uzun, diğer tarafı kısa olan bir model tercih edebilirsiniz. Hareketli kesilmiş bir saç stili başınızı tamamen sarıp yüzünüzü şekillendirir ve genç görünen yüz hatlarınızla kendinden emin bir görüntü yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

30’larda küt katlar:

Ufak kat verilmiş, dalgalı ve darmadağın bir yapısı olan seksi ve omuz hizasında olan bir saç stili deneyin. Yanlış uzunluk ve hatalı açılar, saçı karmaşık yapar, ancak Bed - Head tarzı saçı seksi ve hoş yapmaktadır. Bunun yanı sıra küt katlar saç stilinizi daha canlı hissettirerek gözlerinizi ve elmacık kemiğinizi vurgular.

40’larda kısa ve dağınık:

Yaşa göre saç stilleri


Yanlış saç kesimi sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Yanlarda ve arka kısımlarda kısa fakat tepe bölgesinde yoğun ve katlı bulunan bir saç kesimi yüz hatlarınızı dengelemede yardımcı olarak hacim kazandıracaktır. Saçınızın, düz bir görüntüden ziyade dağınık bir şekilde duracağından emin olun. 40’lı yaşlarda katlı ve omuzlara doğru düşen kesim de şık durur. Hacimli ve aşağı - yukarı kolayca şekle sokabileceğiniz çok yönlü bir modeldir.

Haberin Devamı

50’lerde köşeli modeller:

Belli bir yaşa geldiğinizde kısa saç kullanmak zorunda olmanız söylentiden ibaret. Doğru kısa saç stili 50’li yaşlardaki kadınları daha şık ve modern gösterebilir. Boyun kusurlarını ve kırışıklıkları kapatmak adına saçın daha uzun kullanılması, kişiyi daha genç gösterir. Katlı ve hafif köşeli kesimler, yüz hatlarının daha yumuşak görünmesine yardımcı olur.