Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

GRİPİN grubu ve müziği seviliyor, M.S. 05.03.2010 albümü beğeniliyor. Çünkü bu adamlar tam bir takım oyunu oynuyor. Araştırmacı-gazeteci Barış Kuyucu günümüzde kolay kolay başarılamayan bu takım oyununun sırrını ve takım oyuncularını mercek altına alıyor...
Birol Namoğlu: Soyadı tanıdık öyle değil mi? Ünlü hakem Yusuf Namoğlu’nun yeğeni. Halı sahaların piri. Galatasaray ve Arjantin onun için ayrı bir sevgi.
İlker Baliç: Ünlü futbolcu Elvir Baliç’le uzaktan da olsa akraba. Kendi kalesine kafa golleri atmasa belki onun da olurdu kariyerinde Avrupa.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de kürek de yaptı ama madalyaları topladı satrançta.
Arda İnceoğlu: Uzmanlığı yüzmede 100 metre kurbağalama. İki kez Türkiye rekoru kırdı. Ama kız arkadaşına hava atmak isterken az daha havuzda boğulacaktı.
Murat Başdoğan: Sutopu ilk gözağrısı. Hagi hayranı. Babası yöneticilik de yapan köklü bir Galatasaraylı.
SONUÇ: GRİPİN takım ruhunu sportmen geçmişinden alıyor. Üstüne dört ayrı müzisyen yetenek. Şimdi keyifle GRİPİN dinlemek gerek :)


10’A SORDUK GRİPİN YANıTLADI

GRİPİN


1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Saha içini ve dışını ayırmayı (Birol), çalışınca bir şekilde olduğunu (Arda), takım paslaşmasıyla güçlü olunduğunu (Murat), doğru tercih yapmayı (İlker) öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Uğur Tütüneker gibi sümkürme hareketi yapmayanını (İlker), Nouma gibi tombalacı olmayanını (Murat), kaleci Hayrettin gibi penaltıdan 19 gol yemeyenini (Arda), Bilica gibi penaltı noktasını kazmayanını (Birol) severim.
3- ORADAYDIM! 2006 yılındaki tarihi şampiyonluklarımızdan birini yaşadığımız gece Galatasaray - Kayseri maçındaydım. (Birol) Fenerbahçe - Inter maçının olduğu gece trafik sıkışınca arabamın içinde 4.5 saat mahsur kalmıştım. (İlker) 6-4 bittiği için içimde ukde kalan Türkiye - Galler maçına ne yazık ki son anda gidemedim. (Arda) Galatasa-ray’ın 14 sene sonra gelen şampiyonluğunda Ali Sami Yen’deydim. (Murat)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! ‘Kızım olursa ona vereceğim’ dediğim Metin Tekin’i (Arda), huzurlu adam Cüneyt Tanman’ı (Murat), ilginç hareket ve basın toplantılarıyla Fatih Terim’i (İlker), çekiciliğiyle İsviçreli tenisçi Gagliardi’yi (Birol) seviyorum.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Göbeksiz bir spor bakanı olarak bol bol spor yapardım ki insanlar özensin. (İlker) Yetenekli sporculara üniversite bursu verirdim. (Arda) Kazanmayı değil sporu sevdirirdim. (Birol) Süper Lig maçlarının bazılarını doğu şehirlerinde oynatırdım. (Murat)
6- ARAMIZDA KALSIN ... Galatasaraylı olma sebebim amcam FIFA kokartlı hakem Yusuf Namoğlu’dur. (Birol) Kürekte sekiz tek Türkiye finalinde son 200 metrede kürek çekmedim, çekiyor gibi yaptım :) (İlker) Kız arkadaşıma hava atayım derken yüzme idmanında boğuluyordum. (Arda) Sutopu oynarken rakibimin mayosundan çekip gole engel olmuştum. (Murat)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Hagi imzalı formam. (Murat) Kürek ve satrançta kazandığım madalyalarım. (İlker) Orijinal Arjantin formam. (Birol) Bir torba yüzmede elde ettiğim kupalar, madalyalar ve Şifo Mehmet formam. (Arda)
8- AH KEŞKE ... Wembley Stadı’nda hem konser verip hem de birlikte top oynabilsek :)
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Yenilmeyi sevmeyeceğim. (Birol) Yağlı güreş yapmam. (Murat) Curling’i denemem bile. (Arda) Boşa kürek çekmem. :) (İlker)
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! GRİPİN soruyor: Arjantin Dünya Kupası’nı kazanırsa Maradona’yla birlikte Buenos Aires’te çıplak koşuyor muyuz?
GRİPİN cevaplıyor: Koşuyoruz tabii :)


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

GRİPİN


“ Maradona’yı da sahnemize katmak isterdik”
GRİPİN


BİREBİR
KAPTAN: KIRK :)
TANRI’NIN ELİ: ÖPÜLÜR
ALTIN KEMER: İNCE BELE
ALTYAPI: BİZDE BAŞA BELA
VUVUZELA: TADINDA KALSIN
DOLDUR BOŞALT: EMNİYETE AL
TOPLU HÜCUM: TOPUNA BAĞLI
ADAM ADAMA SAVUNMA: İZLEYİCİLERLE İLETİŞİM
MARADONA: SENEYE EZEL’DE OYNAYACAKMIŞ
HALI SAHA: (KARŞILIKLI) ÇİRKEF BİROL :) ÇİRKEF ARDA :)

TEŞEKKÜR: PUMA - KORUKENT BOWLİNG - SAFİYE PAMUK