Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

Pazar günü oynanan İ.B.B - Galatasaray maçında İ.B.B taraftarlarının açtığı pankart. Hep hakemler haksız olmayacak ya!


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR
VAY ANASINI SAYIN SEYiRCiLER
Sene: 1974. Maç: Bursaspor-Dundee United. Bursasporlu Vahit, kaleye 45 metreden vuruyor ve şutu gol oluyor. Maçı anlatan Abidin Aydoğdu ise kendini tutamayarak tarihe geçecek cümleyi haykırıyor: 'Vay anasını sayın seyirciler!!!' Yıllarca spikerlerin ve seyircilerin dilinden düşmeyen bu cümle, futbolla sınırlı kalmıyor ve Mirkelam’ın şarkısına bile isim oluyor. Murat Erdin de, bu anekdottan yola çıkarak, futbolumuzdan şaşırtıcı olayları, keyifli bir dille kitaplaştırıyor. Metin Oktay'ın gelişiyle devrimin nasıl son bulduğundan, sinemacıların maç yayına; gol atan futbolcuların isim babası olduğu çocuklardan, dünyaca ünlü futbolcuları deneyen ve beğenmeyen takımlarımıza kadar futbol tarihimizden ilginç olayları anlatan kitabın ismi de efsane cümleyle aynı oluyor: 'Vay Anasını Sayın Seyirciler'.

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* FIFA Manager'da Sökespor'u Süper Lig'e çıkarmayı başaran 19 yaşındaki genç, Sökelileri sokağa döktü. (Hakkı Gürkan Ganız Brüksel'den bildirdi)
* Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster: "Artık tek düşünmemiz gereken şey Türkiye Kupası'ndan elenmek" (oğuzhan bildirdi)
* Türkiye Futbol Federasyonu profesyonel liglerde mücadele eden tüm takımlara yolladığı resmi bir yazı ile bu haftadan itibaren liglerde artık kolay maç kalmadığını bildirdi... (tudanya bildirdi)
* Üst üste 99 maç kaybeden Geredespor'da dalya heyecanı... (fatih_han55 bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
HOLLYWOOD BLOCKBUSTER
'Karlar düşer/ düşer düşer ağlarım/hep ismini, hep ismini anarım!' sözlerini yıllarca dinledik. Kimimiz eski sevgilisini, kimimiz kar tanelerini düşledi; aslında her şey farklıydı! Şarkı, snowboard yapmak isteyen; ancak uygun ortamı olmayan bir gencin özlemini anlatıyordu. İşte o genç, 'Tony Hawk Shred’ine kavuştu. Teknoloji gelişti, kay kay oyunlarının efendisi olan 'Tony Hawk' oyun serisi, hem snowboard hem de kay kay keyfini evlerimizde yaşayabileceğimiz oyun ve aparatını bizlere sundu. Olay basit: Board adı verdiğimiz, üzerinde dengede durmaya çalıştığımız kayağın, kablosuz bir şekilde, oyun konsoluna bağlanmasıyla arzulanan macera başlıyor. Düşüp kafamızı kırmadan, üstümüzü başımızı ıslatmadan, asıl önemlisi, annelerimizden azarı yemeden oyun keyfini çıkarmamızı sağlıyor. Artık hem oyunumuzu oynuyor hem de eski günlerimize nazire yapıyoruz: “Gel de gör bak şimdi beni/ bulamazsın eski halimi” :)

OYUN DETAYLARI
* Yönetmen, aktör, ses ve görüntü için ihalelere giriliyor
* En iyilere sahip olmak için 4 farklı tur var
* Macera, komedi ve dram dalındaki ilk filmler ödül alıyor
* Oyunun sonunda ise 'En İyi Film' ve 'En Kötü Film'e ödül var

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF

1998 Dünya Kupası Finali’nde İtalyan Baggio’nun Brezilya’ya karşı kaçırdığı tarihi penaltı.
3 Mart 1891 tarihinde futbol oyununa penaltı kuralı da eklendi. 120 yıldır penaltılar, futbola heyecan katmaya devam ediyor.

HAFIZA TESTi

Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.


* Hollywood Blockbuster oyununda hangi dalda ödüller veriliyor?
* Gazeteci-yazar Murat Erdin'in derbi üzerine yazdığı kitabının ismi nedir?
* Futbolda penaltı kuralı kaç yıl önce kabul edildi?