Cadde Yeni favori ara mekanlar

Yeni favori ara mekanlar

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

Yeni favori ara mekanlar

1980’li yıllarda Amerika’da hayat bulmaya başlayıp zamanla tüm Avrupa’ya yayılan bilgisayar ve internet, günümüzde insanları büyük iş kulelerindeki ofislerde çalışmaya yönlendirdi. Yıllardır New York, Londra, Zürih ve Paris gibi dev şehirler; ofislerde yoğun mesai harcayan insanların sosyalleşmesi için ‘ara mekan’ olarak tabir edilen restoran ve kafelerin sayısını artırarak iş verimini en üst düzeye çekmeyi hedeflediler.

Haberin Devamı

Mesai saatleri arasında kavlardan seçilmiş özel şarapların tadımlarını yapmak ya da iş sonrası yepyeni insanlarla tanışıp keyifli sohbetlerle kendini geliştiren bireylerin yaşadığı ülkelerin günümüzdeki ekonomik başarısı tartışılamaz. İstanbul’da ise eğlence sektörünün en büyük yarası olarak gösterebileceğimiz ‘ara mekan’ konseptiyse yavaş yavaş kabuk bağlamaya başladı.

Sosyalleşmenin yeni adresi

Topaz, Blue Topaz ve Colonie gibi mekanlarla şehre farklıbir hava katan Yücel Gülin Özalp çifti, geçen hafta Kanyon AVM’de ‘Escale’ adlı yepyeni bir mekan açtı. Fransızca’da ‘durmak’, ‘duraklatmak’ anlamına gelen ‘Escale’, Kanyon’da yoğun mesai içerisinde nefes almak isteyen ofis çalışanları için ideal bir mekan. 600 metre karelik genişliğiyle dikkat çeken Escale, açık mutfağı ve seçkin müzikleriyle sosyalleşmenin tam adresi. Dünya Mutfağı’na sahip mekanın içerisinde özel olarak yapılmış olan kav görülmeye değer.

Haberin Devamı

Konsepti, tasarımı ve görsel kimliği Koray Özgen tarafından geliştirilen; uygulaması ise AKS Mimarlık, Murat Öztürk tarafından yapılan Escale’nin aydınlatma malzemeleri Danimarka’dan, şarküteri aksesuarlarıysa İtalya’dan özel olarak getirildi. Özalp çiftinin dünya eğlence sektöründeki yenilikleri yerlerinde takip edip, İstanbul’un en büyük eksikliği olan ‘ara mekan’ konseptine katkı sağlamaları alkış hak edecek cinsten.

KIRAATHANE’DEN VERDE’YE GEÇİŞ
Son dönemin en popüler semti olarak gösterilen Karaköy’de büyük yatırımlarla açılan mekan sayısı her geçen gün artıyor. Sadece beş yıl önce eskici dükkanlarının ve sucuk depolarının bulunduğu bölge artık lüks bar ve restoranlara sahip. Temmuz ayı başında açılan ‘Verde’ kısa sürede Karaköy eğlence pazarının ağır topları arasına girmeyi başardı. Meryem Ana Kilisesi’nin karşısında açılan Verde, 400 bin TL harcanarak bugünki halini aldı. Geçen sene kıraathane olarak kullanılan mekanın sahipleri Mustafa Güngör ve Mehmet Eti, “Günümüz eğlence sektörüne ayak uydurmalıyız. Karaköy artık kıraathanelerin değil, elit restoranların yeridir” diyerek Verde’nin projesine girişti.
50 senelik geçmişe sahip üç katlı bir binanın altına yapılmış olan Verde, Dünya Mutfağı’ndan seçkin yemekleriyle hizmet veriyor.