Cadde 'Yüksek Yüksek Tepeler'e evrensel versiyon

'Yüksek Yüksek Tepeler'e evrensel versiyon

12.09.2017 - 18:32 | Son Güncellenme:

New York Gypsy All Stars, Ara Dinkjian ve Brenna MacCrimmon, 6. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında Zorlu Performans Sanatları Drama Sahnesinde birlikte konser verdi.

Yüksek Yüksek Tepelere evrensel versiyon

Gypsy müziğini Türk, caz, funk gibi pek çok müzik türü ile birleştiren New York Gypsy All Stars, dünyanın en önemli ud sanatçılarından Vazgeçtim, Yine Mi Çiçek, Ağladıkça gibi besteleriyle tanıdığımız Ara Dinkjian ve Kanadalı halk müziği sanatçısı Brenna MacCrimmon’ın buluştuğu konser, sanatçıların muhteşem performanslarıyla akıllara kazındı.

Haberin Devamı

İlk olarak sahneye çıkan New York Gypsy All Stars grubunun solisti İsmail Lumanovski, seyircilere "Hoşgeldiniz, biz de uzaklardan New York'tan geldik. Bu festival için çok heyecanlıyız, Serkan Çağrı ve ekibine büyük bir alkış istiyoruz" diyerek festival sanat yönetmeni Serkan Çağrı’ya teşekkür etti. Grup, Orhan Gencebay'a ait ‘Sen Sev Beni’ adlı şarkıyı kendi aranjmanlarıyla seslendirdi.

Lumanovski’nin anonsuyla sahneye çıkan MacCrimmon, repertuvarındaki türkülerle izleyiciyi mest etti. İstanbul’da 5 yıl yaşayan ve Türk kültürünü yakından tanıyan Brenna MacCrimmon, Türkçe parçalarıyla müzikseverlere unutulmaz bir ziyafet sundu. MacCrimmon, şarkılarını söylerken Türk usülü göbek atmayı da ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Ara Dinkjian’ın da dahil olduğu grup, çaldıkları kah eğlenceli, kah romantik şarkılarla tüm seyirciyi avucunun içine aldı. New York Gypsy All Stars, Ara Dinkjian ve Brenna MacCrimmon, Türk dinleyicinin aşina olduğu ‘Yüksek Yüksek Tepeler' parçasını seslendirerek seyirciye jest yaptı.