Cadde Zeynep Kartal'dan dünyanın önde gelen kanser vakfı yararına defile

Zeynep Kartal'dan dünyanın önde gelen kanser vakfı yararına defile

04.12.2015 - 13:17 | Son Güncellenme:

Rüya gibi kıyafetleri ile podyumlarda zerafet rüzgarı estiren tanınmış modacı Zeynep Kartal, Manchester’da kanser hastaları yararına düzenlediği defile ile yine göz kamaştırdı.

Zeynep Kartaldan dünyanın önde gelen kanser vakfı yararına defile

Nevsal Elevli- Londra

Manchester’ın tanınmış simalarını birararaya getiren defile, dünyanın önde gelen vakıflarından Christie Charity (Kanser Vakfı) ve Manchester House’un ortak girişimi ile Avrupa’nın en önemli kanser merkezlerinden birine yardım amacıyla düzenlendi. Podyumda birbirinden değişik, göz alıcı kıyafetleriyle kreasyonlarından bir bölüm sunan Zeynep Kartal, hastalara yardımda elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, ileride Manchester House ve Christie Charity ile çok daha büyük bir projeyi gerçekleştireceklerini söyledi.

Göz alıcı kıyafetleriyle Manchester’in tanınmış isimlerine kreasyonundan bir bölüm sunan Zeynep Kartal, Christie Vakfı ile ortak çalışmaktan büyük memnunluk duyduğunu, sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın kendisine mutluluk verdiğini belirterek, “Kanser araştırmalarına bir katkım olacağı için sevinçliyim. Defilenin tüm geliri kanser araştırması yapan Christie Vakfına kalacak. Son koleksiyonumdan bir bölümünü sundum. Bağış kampanyasına biz de bu şekilde katkıda bulunduk. Vakfı desteklemeye devam edeceğim” diye konuştu.

Zeynep Kartaldan dünyanın önde gelen kanser vakfı yararına defile


Christie Vakfı, 100 yılı aşkın zamandır kanser hastalarına yardım ve yeni tedavi araştırmalarında önde gelen vakıflardan biri. Avrupa’nın en büyük kanser merkezinde, her yıl 40 binden fazla kanser hastası tedavi görüyor. Yeni bir merkeze bağış toplamak amacıyla düzenlenen Zeynep Kartal defilesi, Manchester sosyetesinin tanınmış simalarını biraraya getirdi.



Zeynep Kartaldan dünyanın önde gelen kanser vakfı yararına defile


Zeynep Kartal’I, kıyafetlerindeki zerafet, yaratıcılığındaki “dahilik”, Lady Gaga, Cheryl Fernandez-Virsini, Lydia Bright, Amanda Holden gibi tanınmış müzisyen, sanatçıları giydirdiği için tercih ettiklerini kaydeden Christie Vakfı yetkilieri, “ Sadece kıyafetleriyle değil, hastalara daha önceki yardımları, sıcak kişiliği, cana yakınlığı, topluma katkıda bulunucu sosyal yardımları ile Zeynep Kartal tam bizim vakfımıza uygun bir tasarımcı. İleride daha büyük bir etkinlikte yine biraraya geleceğiz” diye konuştular.

Zeynep Kartal’ın klasik, feminine, çarpıcı tasarımlarıyla Manchester’ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olduğunı kaydeden Vakıf Yöneticileri, Türk modacının Birleşik Krallığın ve Manchester’in en önemli modacısı olduğunu vurguladılar