Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi, “Ekranda dikkat çeken farklı iş Hekimoğlu” diyorlar. EDHO masada devam ediyor. Uzun bir süre izleyip, özellikle farklı müziklerini beğenmiştim. Kısır bir döngünün içine girdi ‘Son Yaz’. Halbuki ekip gerçekten çok iyi. Bir de onları oynatabilseler. ‘Sadakatsiz’, psikopat haliyle dikkat çekmeye devam ediyor. ‘Bakalım ileride neler olacak?’ diye her hafta bir bomba ekliyor. Akıllı iş.
Başarılı yapımlardan ‘Bir Zamanlar Çukurova’ yoruldu, sona gidiyor. Emek verilmiş bir iş olarak hatırlanacak. ‘Sol Yanım’ı ev ahalisi izledi entrikası ve Defne Samyeli botoksları için! “Gönül Dağı’nın Fellini filmlerini andıran bir hali var” diye yazmıştım. Sonra hafif bir Yelişçam’a evrilir oldu. Bu arada TRT 3 yapımı gün birincisi oluyor. Altını çizelim. ‘Maraşlı’dan umutluydum senaryo imzasıyla ama pek öyle olamadı. Sanırım Mahur kızımızın bunda etkisi var.

Haberin Devamı

EUROLEAGE VE BANDO

Ev ahalisi, “Bu maçı izleyelim” dedi. Euroleage’de iki Türk takımının maçı; Fenerbahçe-Anadolu Efes. Gurur verici bir durum. Üçlükler havada uçtu. Eşim, “Spiker bazı ataklarda sesini daha da yükseltiyor” dedi. İsmail Şenol ve İhsan Bayülken ikilisi maçı anlatım kısmında. Bana da biraz öyle geldi.
Efes 100’e doğru giderken epey sakinleştiler! Bandolu ve seyircili bir maç oldu. Ev ahalisi, “Normalleşme çılgınlığı. Sokakta yürüsen ceza yersin ama” dedi. Galatasaray’ın halini düşündük izlerken. Küme düşebilir bu sene. Ergin Ataman’ı seyrederken eski günlere gittik. Ha parkede bir tane Türk oyuncu vardı büyük bölümde...

İŞTE KEMANCI ROLÜ BÖYLE OLUR

‘Yedi Evlat İki Damat’ bir Halit Refiğ filmi. Senarist Naci Çelik Berksoy. Bir Yeşilçam filmi. Hatta ‘Amerikan aile komedi filmlerini’ andırıyor. Ayrıntılar keyifli. Ev ahalisi tesadüf açtı, orada kaldı. Yedi çocuktan biri Salih keman çalıyor. Dikkat ettim keman yayı tutuşu doğruydu. Bizim yerli dizilerde ney üfleyeni var, çello, keman... Bir tanesi için “Bunu bana hissettirdi” diyemedim. Yönetmenlere tavsiyem, alın bu filmi izleyin.