Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Evlilik Hakkında Her şey’de Yalın, Güneş’e söylüyor; “Ya ben seni ilk çıkan sivilcenden tanıyorum.”
Seni o kadar yakından tanıyorum, bundan daha ayrıntılı ifade edilebilir miydi?

SORUNU TAM İSABET BULMAK

Bizim Milli Takım’da bir şeyler iyi gitmiyor. Son maçta şans eseri kazandık. Bir sürü yorum var. Bazıları ise ‘nokta atışı’ oluyor. Sports TV’de rastladım “Üç saniyede pas yapıyoruz” dediler. Bir oyuncu diğer bir oyuncuya bu kadar sürede pas atıyor. Biz, ‘kime pas atalım’ diye düşünürken, karşı takım yerini alıyor. Üç saniyenin altına inmedikten sonra ağzınla kuş tutsan, karşı hızlı atak yapamazsın. Mesela bunu değiştirebilir mi Kuntz?

Haberin Devamı

KARTVİZİTİ DEĞİŞİYOR

Son zamanlarda sık görülen bir isim tartışma programlarında Prof. Dr. Selami Kuran... Ekranda kartvizit değişiyor. Bazen öğretim üyesi, bazen hukukçu, bazen dekan... Karar vermek lazım. Sonuçta en popüler olanı ‘B.Ü. Hukuk Fakültesi Dekan’lığı olmuyor mu?

HABERLERİ SABIRLA İZLEMEK

“Bizi sabırla izlediğiniz için” diye teşekkür etti ve bitirdi spiker. Kanal 42’de Rümeysa Zügül, alışılmışın dışında bir bitiriş yaptı. Öyle haberler vermişler ki, ‘sabırla’ izlemekten başka çare yok yani!

POLİTİK YA DA APOLİTİK

Bitmez tükenmez bir durumdur... ‘Sanatçı apolitik mi olmalı, politik mi olmalı?’. Uçan Kuş’ta kulağıma gelmiş, not almışım. Bir de ‘ağır iktidar yanlısı’yla ‘ağır muhalefet yanlısı’ lafı geçmiş! Politika sadece partilerle sınırlı bir iş galiba onlara göre! ‘Politika yapacaksan partiye gir’ derler ya!