Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Yasak Elma’ ceza aldı. Aile yapısına uymuyor, çok şikayet var özeti. Raporda şöyle bir cümle dikkatimi çekti; “Şahika’nın dizi süresince pek çok karakteri zehirlemesine mizah unsuruymuş gibi değinilmesi, insani ve ailevi değerlere zarar verebilecek nitelikte gözükmektedir.” Dizinin özeti... Zaten tüm ilişkiler ve karakterlerin kendi kendileri ile ‘alay etmesi’ projenin özü.

Valla gündüz ‘gerçeği’ var ‘aile yapımızın’ nadide örneklerinden bir demet! Bu arada Şahika da sizlere ömür...

İşte oyuncu gerçekleri...

Haberin Devamı

‘Menajerimi Ara’, bizim yerli dizi sektörünün durumlarına nokta atışlar yapıyor. Kemal Başar konuk oyuncuydu. Rol icabı çalıştığı sette birtakım durumlara bozulup, kendini karavanına kapatıyor. Dicle sorunu çözmek için orada. “Bıktım yeteneksiz insanlardan. Şu yaşıma kadar bir kere ezbersiz gitmedim ben. Şu Kerem üç defa oldu ezbersiz geliyor sete...” Kerem, ‘Instagram fenomeni’ oluyor dizinin başrolü! “Oyunculuk eğitimi alıyor Kemal abi” diyor Dicle. “Tornaya soksan düzelmez. Artikülasyonu bozuk, ne dediği anlaşılmıyor. Türkçe de yok. ‘Böörek’ diyor. ‘Taarikat’ diyor. Tarikat yahu! Boza mı satıyorsun? Kağıda ‘Kaaat’ diyor. Yanlışa ‘Yalnış’ diyor. Buna doğruyu nasıl öğreteceksin?”

Sanırım Kemal Bey aslında gerçekte yaşadıklarını anlatmış oluyor bu vesile ile!

Durumu özetledi

Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Habertürk’te yayınlanan ‘Nedir Ne Değildir’de; “Bu söylenenlerin (Eski Ayasofya imamı vs.) bu topraklarda yeri yok. Bizim kültürümüzde yeri yok. Bu daha çok bir Hicaz kültürü (...) Tekelci, tekçi, kendinden başka merkez kültür tanımayan Hicaz kültürünün (sunucumuz açıklık getiriyor Vahabi kültürünün) bir ürünüdür. Bizim kültürümüz diyalog kültürüdür. Gidin Hicaz’a, ‘Hayır kardeşim, aklın burada yeri yok’ der. O tekçi kültür bu topraklarda son dönemde biraz yer kazanmaya çalışıyor. Ama şunu söylüyorum bunun burada yeri yok” dedi.

Hoca daha ne anlatsın?

Durumunu özetlemiş gidişatın!