SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyor

Ayva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Karnabaharın gizli kalmış faydaları! Bir çatalı hastalıkları yok ediyor
  2. Sultanların vazgeçilmeziymiş! Üzerinize sürdüğünüzün karakteri var: Doğrusu büyülüyor
  3. Çöpe değil buzluğa atın! Bir tutam tuz tazeliğini koruyor
  4. Bir çırpıda kurumasının bedeli var! Yazın güneşe asan yandı: Rengi soluyormuş
  5. Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?
  6. İbn-i Sina'dan gelen güzellik sırrı! Güneş lekelerini silip süpürüyor, yüzyıllık reçete
  7. Saatlerce ütü yapma derdine son! Süreyi yarıya düşürüyor, duyanlar buzluğa koşuyor
  8. Ameliyatsız birkaç ayda 23 kilo vermeyi başardı! 'Bu 4 değişikliği yaptım'
  9. Kene savar kediotu! Kokusu işkence gibi, evde hazırlanan sprey iş bitiriyor
  10. Yanına konunca anında çürütüyor! Buzdolabında yerlerini ayırın, taptaze kalacak

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.