Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Canlı Skor
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Püf Noktası
Turşucuların sakladığı tüyo! Acı biberler kütür kütür oluyor, asla erimeyecek
Tıkanmış lavabolara 15 yıllık tesisatçı hilesi! Şeker işi çözüyor, artıklar için birebir
Kafası ve kuyruğu kalsiyum deposu! 'Çok zahmetli' deyip atmayın, doğal retinol
Bir çintik kimyon lokuma çeviriyor! Ev hanımlarının vazgeçemediği şipşak tarif, tadı nefis
Elinize geleni buzdolabına tepmeyin! 5 dakikada temizleniyor, israfa son veriyor
Tatlı ustasının 33 yıllık sırrı! Azar azar dökünce şekerparenin lezzeti 2'ye katlanıyor
Evde şekerpare yapmanın en kolay yollarını sizin için derledik. Haberimizdeki tarif sayesinde yapacağınız şekerpare çok daha lezzetli olabilir. 33 yıllık tatlı ustasının şekerpare tarifi bakın nasıl!
Eve giren herkesi hayran bırakan koku! Tek yaprağı yeterli, ruhu arındırıyormuş
Evlerimiz günün yorgunluğunu attığımız, dinlendiğimiz alanlardır. Bu alanı olabildiğince rahatlatıcı hale getirmek ise bizim elimizde. Peki, hangi yöntemlerle yaşam alanlarımızı ferahlatabiliriz?
Sobayı anında tutuşturuyor! Aralık bırakıp üstten başlayın, sabunlu temizlik şart
Odun sobası oldukça riskli kullanımı olan bir ısınma aracıdır. Soba, bakımı ve kullanımı açısından zahmetli görülebiliyor. Odun sobası yakmakta zorluk yaşayanlara soba yakma tekniklerini derledik. Peki, odun sobası en kolay nasıl yakılır ve nasıl temizlenir?
Tabak, çatal, bardak fark etmez! Çubuk tarçınla makineniz bal dök yala olacak
Mutfakta sürekli kullandığımız bulaşık makineleri, tabak, bardak ve çatal-bıçaklarımızı temizler. Ancak zamanla makine içinde biriken yemek artıkları ve deterjan kalıntıları kötü kokulara yol açar. Bu durumu önlemek için harika bir baharattan yardım alabilirsiniz.
Bulaşık süngerini 1 dakikada sıfırlayan yöntem! Ne kir ne yağ, buharı bile yetiyor
Mutfakta en sık kullanılan malzemelerden biri de bulaşık süngeridir. Temizlik aşamasını kolaylaştıran bu malzeme, temizlenmediğinde pek çok bakteriyi ve kiri barındırabilir. Çabuk kirlenen süngerleri böyle temizlemek gerekiyormuş. İşte bazı taktikler.
Kıvamı kremayla yarışır! Tahin işte böyle saklanır, 2 yıl hiç bozulmayacak
Tahin, kahvaltıdan tatlılara kadar pek çok tarifte kullandığımız lezzetli bir besindir. Üstelik içerisindekiler, sağlığımızı iyileştirmede etkili bir rol oynar. Bu lezzetli gıdanın tazeliğini ve kıvamını koruyabilmesi için doğru saklama yöntemlerinin bilinmesi şart.
Puf puf kabaran kek kalıptan yağ gibi kayıp çıkacak! Dibine serpmek şart, sonuç nefis
Pratik bir şekilde tatlı hazırlamak isteyen herkes, kek pişirmek için kolları sıvar. Kek hazırlığı ne kadar zahmetsiz görünse de, kalıptan çıkarırken dağılma problemleri yaşayabilirsiniz. Bu sorunları yaşamamak ve pamuk gibi görünen kekin bozulmaması için bazı tüyolara dikkat etmek gerekiyor.
Sadece hamur kabartmıyor, demliği de parlatıyor! Tek hamleyle ilk günkü gibi olsun
Hemen hemen her gün kullandığımız çaydanlıkların içi zamanla kararma yapabilir. Bu kararmaları yok etmek için elinizden geleni yapsanız da bir türlü ilk günkü gibi bembeyaz olmadığını görürsünüz. Bu durum canınızı sıkmasın çünkü tek bir malzemeyle dakikalar içinde çaydanlığınız ilk günkü haline dönebilir.
Tereyağında pişen ayva geçmeyen öksürüğün şifasıymış! 5 dakika kısık ateş yetiyor
Ayva çiğ olarak tüketildiğinde sayısız faydasıyla sizinle buluşur. Ancak haşlanmış ayva da kabızlık ve sindirim sağlığı için birebirdir. Tüm bunların yanında ayvayı tereyağında pişirip tüketmek, bambaşka faydalarıyla sofranıza gelir. Üstelik sandığınızdan daha güçlü etkileri vardır. İşte ayvayı tereyağında pişirip yemenin faydaları!
Kilosu 4 bin lirayı buluyor! Saksıda yetiştirin, 4 adımda leziz gerçek salep hazır
Salep Türkiye’de Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde yetişiyor. Kış günlerinde sıkça tüketilen sıcak içeceğin ana malzemesi olan salep, bu bitki özenle yetiştirildikten sonra toplanır ve toz haline getirilen bitki leziz bir içecek haline gelir. Ancak pahalı olması bazen ulaşılmasını zorlaştırıyor. Kilosu 4 bin lirayı bulan salep evde de yetiştirilebiliyor. Peki ama nasıl?
Saç fırçası mikrop saçıyor! Tek bir hamleyle tertemiz yapmak mümkün
Makyaj fırçaları belirli aralıklarla yıkanması gereken ürünlerdir. Bu fırçaların temizliği cilt sağlığı için oldukça önemlidir. En az makyaj fırçaları kadar tehlikeli olan ve her gün kullandığımız saç fırçaları etrafa mikrop saçıyor olabilir. Bazı durumlarda çöpe atılmayı bile gerektiren saç fırçaları hangi sıklıkla yıkanmalı?
Nar seçerken tek noktaya bakmak yeterli! Ağır ve yamuk olanı kıpkırmızı çıkıyor
Nar sağlık açısından faydalı olmasıyla bilinir ve bu nedenle bol bol tüketilir. Nar alınırken en olgunu seçmek göz ardı edildiğinde ise taneleri tam kızarmamış narlar mutfağınıza giriyor. Bu durum lezzetli bir nar tüketmeye engel oluyor. Peki nar alırken hangi detaylara dikkat etmek kıpkırmızı ve en lezzetli narları sofranıza taşır? Detaylar haberimizde!
Yazarlar
Nilüfer Pazvantoğlu
2023 yazının saç modası
Yeşim Mutlu
POLVO’dan alışılmışa başkaldırı
Seray Küçük
Ayna misali
Tuğçe Çalışkanerler Ercan
Nefesin düşünceye etkisi
KİFDER'den mesaj var
Nur Demir
Kuantum dolanıklık: Ya hayır söyle ya da sus!
Asuman Korugan
İşletme Kibri
Yeni lezzetler
Güney Güneyan
Suçun Oluşumu
Tuvana Eroltu
Yeni nesil eğitimler rehberi
Begüm Kılıç
Bir kap mutluluk!
Betül Altınbaşak
Kendime yolculuk
Esra Karaosmanoğlu
İkinci yarıyı daha iyi oyna
Melis Güvenç
'Yeni isimlere yatırım yapıp yeni yüzler keşfetmek istiyoruz'
Arzu Bıyıklıoğlu
Olumlu düşünmenin arkasındaki gerçekler
En Çok Okunan Haberler
Telefon hoparlörünü sıfırlayan yöntem! Sadece 3 malzemeyle kir ve toz kalmayacak
Mozaik pastanın en fiti! Havucu rendeleyip pişirin, 30 dakika donunca hazır
İşi bitti diye koskoca uçak denize batırıldı! 8 milyarlık yuva: Türkiye'de 2 yerde var
Kahveyle birlikte ağızda dağılıyor! Katkı yok, 1 gecede pamuk pamuk lokumlar hazır