2020 yılından itibaren hayatımızda olan Kovid-19 vakalarının başta yetişkinlerde görüldüğü, ancak son aylarda virüsün mutasyona uğraması nedeniyle daha hızlı yayılarak çocukları da etkilediği belirtildi. Bu noktada çocukların beslenmesine çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Diyetisyen Gonca Güzel Ünal konu hakkında bilgi verdi.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Yapılan çalışmalarda şekerli beslenmenin Kovid-19’ a karşı bağışıklığı düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Bağışıklık sistemini dengelemek için çocuklara bol sebze ve meyve içeren beslenme programları yapılmalı, antioksidan ve posa alımları arttırılmalıdır. Fermente ürünler, turşular, kefir ve ev yapımı yoğurt çocuklarda bağırsak mikrobiyatası için çok yararlıdır.