Dondurmayı sakın böyle yemeyin!
Dondurmayı doğru bir şekilde yemenin hasta olma riskini azalttığı ifade edildi. Beslenme Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gizem Köse, dondurmayı ısırarak değil, ağız içerisinde bir miktar ılıttıktan sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.
19.06.2019 - 09:36
|
Son Güncellenme: 19.06.2019 - 10:01
Çikolatalısı, vanilyalısı, çileklisi… Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı 7’den 70’e sevmeyen neredeyse yok. İçerisinde bulunan süt nedeniyle kalsiyum deposu da olan dondurma kemiklerin güçlenmesinde, diş sağlığında önemli bir role sahip.
Dondurmanın faydaları, doğru dondurma yemenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Beslenme Uzmanı Gizem Köse, “İki türlü dondurma var. Birisi sorbe dondurmalar. Özellikle Türkiye’de de son yıllarda tüketilmeye başlandı. Meyvenin özünü içeren bir dondurma. Bir de sütlü dondurmalar var. Diğer tatlı türlerine göre bu iki dondurma türünün de enerji değeri düşük” dedi.