Güç uygulamadan tık diye açılsın! Kavanoza tahta kaşıkla vurun, işi bitiriyor
Kavanoz kapağı açma mücadelesi, hepimizin mutfakta en az bir kez karşılaştığı sinir bozucu bir durumdur. Reçel, turşu ya da konserve kavanozlarının kapakları bazen öyle sıkı olur ki, ne kadar güç uygularsanız uygulayın yerinden kıpırdamaz. İşte inatçı kavanoz kapaklarını açmanızı sağlayacak pratik tüyolar.Turşu, reçel, konserve gibi birçok çeşidi kavanoz kapaklarında saklarız. Ancak bu kapakların kilit kısmı, açılmasını da epey zorlaştırır. Birçok kişi kavanoz kapaklarının yanına sivri bir alet yerleştirerek açmaya çalışsa da bu durum riskli sonuçlar doğurabilir. Tahta kaşık yöntemi, kavanoz kapaklarını bir çırpıda açacak.