Fındıklar, doymamış yağ asitleri, fitokimyasallar, lif, E vitamini ve folat gibi vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içeren besinler ile doludur. Fındıklar üzerinde yapılan araştırmalarda, kavrulmuş fındıkların kalp ağrısına yol açarken, yaş fındıkların sağlık açısından en iyi sonuçların elde edilmesini sağladığını belirttiler. Araştırmacılar fındıkların kan şekeri kontrolünü, kan basıncını, yağların metabolizmasını, iltihabını ve kan damarı duvarı fonksiyonunu artırdığını söylüyor. Badem, ceviz, Antep fıstığı ve yaş fındık yeme alışkanlığının koroner olaylar, kalp ölümü ve toplam ölüm üzerinde derin bir etkisi olabileceği söyleniyor. Bazı yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersizler ve ihtiyatlı bir diyet, kardiyovasküler hastalık riski üzerinde olumlu etkilere sebep olabilir.