Son yıllarda denizlerde artış gösteren çöp ve plastikler, iklim değişikliği sonucu ısınan deniz suları ve atık kökenli kirlenmelerin etkileri ile denizlerimiz ve denizlerimizde yaşayan canlılar oldukça olumsuz etkilendi. Bu durumlar insanlara balık yemeli miyiz, yemesek daha mı iyi olur, hangi balığı yemeliyiz gibi sorular sordurmaktadır. Son olarak da Marmara Denizinde kendini oldukça yoğun gösteren müsilaj sebebi ile balık tercihlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Bu süreçte hangi balıkları tüketebiliriz? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger konu hakkında bilgiler verdi.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Balık en değerli besinlerden
Balık eti göz sağlığımız için önemli olan A vitaminini, hastalıklara karşı koruyucu olan D vitaminini, kemik gelişimine katkı sağlayan K vitaminini ve sinir sistemi ile beyin fonksiyonlarının korunmasına katkı sağlayan B grubu vitaminlerini bol miktarda içermektedir.