Kışın sarma sarmak isteyen yazdan saklasın! Tuza gerek yok, yapraklar ilk günkü gibi
Asma yapraklarını kışa hazırlamak denildiği zaman birçok kişinin aklına tuzlu suyla yapılan salamura yöntemi gelir. Ancak bu yöntemin yanı sıra kullanılan başka bir uygulamanın daha pratik ve sağlıklı olduğu söyleniyor. Doğallığı koruyan ve tuz kullanmadan yapılan bu yeni tekniği mutlaka deneyin.Asma yapraklarını kış aylarına hazırlamak, mutfak kültürümüzde önemli bir gelenektir. Geleneksel olarak tuzlu suyla yapılan salamura yöntemi yaygın olsa da, bu yönteme alternatif olarak daha pratik, sağlıklı ve doğal bir saklama tekniği son yıllarda dikkat çekiyor. İşte yaprak sarmayı daha lezzetli bir hale getirebileceğiniz yeni teknik.