Muskatın fazlası çok tehlikeli! Halüsinasyona bile yol açıyor
Daha çok Hint mutfağında kullanılan bir baharat olan muskat, Türk mutfağına da girmeyi başardı. Türkiye'de de kullanılan muskatın elbette sağlık açısından faydaları var ancak tüketirken aşırıya kaçmak tehlikeli olabilir!
14.12.2019 - 15:38
|
Son Güncellenme: 15.12.2019 - 10:07
Endonezya'nın yağmur ormanlarında yetişen ve küçük hindistan cevizi olarak bilinen muskat, keskin bir tada sahip. Hint mutfağından Türk mutfağına giren bu baharat adını Umman'ın başkenti olan Muskat şehrinden alıyor. Tazesi Türkiye'de bulunmayan muskatı aktarlardan toz halinde satın almak mümkün. Peki muskatın faydaları nelerdir, muskatı nasıl kullanmak gerekir?
İlginizi Çekebilecek Haberler
Çekirdeklerini çöpe atan bin pişman! Kaynatınca böbreğe, kavurunca bağırsağa şifa oluyor
Küflenmiş peynir için 2 cm kuralı! Kıvamı yumuşaksa ağzınıza bile sürmeyin, zehirliyor
Etrafı karınca basıyorsa bu yöntem bir harika! Hemen kaçışıyorlar, izleri silmek yetiyormuş
Mutfakta, cilt bakımında, evin her yerinde! 1 kavanozu 15 işi çözüyor, mucize küpüymüş
Egzamanın imdadına koşan vitamin! Cildi neme boğuyor, kuruluk tarihe karışıyor
Topuk çatlaklarını anında onaran güç, her evde var! Limonla 2 kat fazla yumuşatıyor
Hormon üretimi bozukluklarına neden oluyor! ‘Egzersiz, demans ve Alzheimer riskini de düşürüyor’
Gelip gelip giden tatlı krizine elveda! Tarçın kabuğu, karanfil bu işin doğal reçetesi
Aileler akademik başarıyı iyi bir kariyer olarak görüyor! ‘Mutluluk varılmak istenen son nokta’
Uzmanlar uyardı! ‘Evi evcil hayvanlarla doldurmak da bir hastalık’