Tok tutan 4 lifli gıda
Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz ? Ne kadar yemek yerseniz yiyin,tam anlamıyla doymuş hissini yaşamıyorsanız lifli gıdalar tüketmenizde fayda var.
03.03.2014 - 13:11
|
Son Güncellenme: 03.03.2014 - 13:18
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır” dedi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;
BAKLAGİLLER
"Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller,tam anlamıyla lif deposudur.Sindirim sistemi dostudur. Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar.Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Baklagillerin bazı faydaları şunlardır: Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir. Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır, bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırır, kabızlığı önler. Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.